Quantcast

Атанасов: Канали за трафик на мигранти се контролират от МВР

ОFFNews Последна промяна на 18 април 2016 в 12:29 3125 6

Част от каналите за трафик на бежанци се контролиран от служители на МВР.

Това каза зам.-председателят на ДСБ Атанас Атанасов на пресконференция пред журналисти.

"МВР би трябвало да предприеме много активни и аналитични действия по въпроса с каналджийството, но не виждаме такива на този етап, включително и сигнали, които са публични не се проверяват и не се разследват. Това говори, че една част от тези канали са контролирани от служители на самото министерство", каза той.

По думите му на възлови места за охраната на границата има назначени "началници с прякори". "Един от тях е Радо Схемата, самият прякор говори с какво се занимава този човек, който отговаря за българската граница", обясни Атанасов.

Той призова ръководството на МВР да извърши проверки на сигналите и да отстрани от постовете хората, за които има "тежки съмнения, че участват в каналджийски мрежи.

По думите на Атанасов случващото се на българската граница рефлектира не само в България, но и в Европа.

Атанасов обясни, че ДСБ имат идеи за работата на МВР, защото се случват много нелицеприетни неща.

Борис Станимиров пък коментира, че ако щатният персонал на МВР не е достатъчен за охраната на границата, може да се привлекат хора на доброволен принцип, които да са част от армейския резерв и да са получили специална подготовка как да пазят границата. "Става въпрос за доброволно обучение на хора, които имат желание за това. Това може да става от някой от бившите големи военни центрове", обясни Станимиров.

Той каза още, че в охраната на границата могат да се включат и хора, които навремето са служили в Гранични войски.

"Ако държавата счита, че щатният ѝ състав не е достатъчен за надеждна охрана на границата, то биха могли да бъдат привлечени хора, на този доброволен принцип за окомплектоване на резерв, които биха могли да се включат в защитата", каза Станимиров.

Той обясни, че така доброволците ще действат от името на държавата и по заповед, като освен това ще носят отговорност през закона. "Това нещо се случва в много страни, може да се случи и у нас", каза още Станимиров.

Според него така няма да се стига до самоинициативи, като гражданските патрули, които "арестуват" нелегални мигранти на границата.

Атанасов коментира и престоящите президентски избори, като заяви, че ДСБ още се надява на обща кандидатура на РБ за президент. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2016 в 16:35

№ 5- "торо" ,омразата е лош съветник!Толкова си заслепен,че ти пречи да видиш истината ...кои са лошите...няма смисъл да ти обяснявам,няма да разбереш!

18.04 2016 в 15:08

Атанасов е контролиран от илюминатите, рептилиите и психиатрите от четвърти километър..

18.04 2016 в 13:03

Не може да бъде...как така в нашето МВР? Верно ли? Стига бе как от МВР...не не нашите полицай са примерни. Те не бият без причинна даже въобще. Те не пазят наркодилърите не. Даже подкупи по магистралите не взимат....как ще им дойде на акъла да организират трафик на мигранти срещу парички....няма начин ......

МВР-то е супер зле ама протестират и искат поне 24 заплати допълнитлено ако може всяка година.....и не зпалатите в МВР не са никакъв проблем и не численоста на башибозука не е никакъв проблем....те тия всичките богатири са във върхова физическа форма и владещи по три чужди езика освен българския. Гордоста на нацията...

18.04 2016 в 12:57

№ 66 -уж четеш,но не достатъчно внимателно...човекът казва,че МВР"контролира" ,обаче като участник в трафика на мигранти през границата,има съмнения,че хора назначени от МВР уж охраняват,а всъщност участват в каналджийските мрежи. Освен това МВР не извършва проверки по сигналите които има за това.И човекът дава пример с така наречения "радо схемата"назначен от МВР да охранява българската граница...А бе народът си е пожелал на избори да ни управлява мафията-герб!Така,че и да има нещо здравомислещо около герб,нищо няма да се получи,гербарите не обичат честност и почтеност!

18.04 2016 в 12:51

da be

18.04 2016 в 12:35

а добрутро !


от кой друг ? от учителите по литература ли ?