"Анкара загуби шанс за енергиен хъб, ДПС се държи като агент на Турция у нас"

OFFNews 26 ноември 2015 в 09:40 3498 14

Турция изгуби шанса си да се превърне в енергиен хъб на входа на Европа, след като положи изключително много усилия през последните години".

Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров по Нова тв. Намерението на Турия газът, който преминава през територията й да се продава като нейна собственост, едва ли ще се случи. Едва ли Русия вече ще го позволи, смята Овчаров. Той подчерта, че България е алтернатива, ако политици ни проявят по-адекватна реакция.

Според него Анкара и Москва в крайна сметка ще се разберат. "Факт е, че няма коалиция, която да се бори срещу "Ислямска държава". И няма как да има, след като само допреди няколко месеца парите на част от страните в тази коалиция създаде "Ислямска държава", изтъкна той. 

По повод решението на Русия да спре газа за Украйна, Овчаров коментира: "Има вероятност България да пострада при такава сложна политическа обстановка".

"Много неприятно впечатление ми направи декларацията на ДПС. Това папагалско повтаряне на турската позиция ме кара да мисля, че Движението се превръща в турска партия на българските турци. Това е доста опасна перспектива. Не ми се иска да имаме политическа сила у нас, която се явява агент на чужда държава", коментира още Овчаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!