Ангел Найденов: Утре няма да стане ясна датата за вота

OFFNews 16 юни 2014 в 19:30 4018 8

Ангел Найденов

На утрешното заседание на Консултативният съвет за национална сигурност няма да бъде определена дата за провеждането на предсрочните избори, обяви говорителят на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на левицата.

По думите му лидерът на БСП Сергей Станишев е получил мандат да проведе политически консултации с парламентарно представени и извънпарламентарно представени партии и институции, за да се види коя е най-подходящата дата за предсрочните избори.

"Гледаме на предстоящото обсъждане в рамките на Консултативния съвет на период за провеждането на предсрочни избори и съответно на дата като на първа стъпка.

Следователно не очаквам утре да бъде фиксирана дата, но нека да оставим все пак и някакво пространство за изненади.

Продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които, разбира се, трябва да бъдат съобразени и със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани в рамките и на дейността на правителството и съответно на НС.

Оставката на правителството е продукт на определянето на периода и съответно на датата, защото сами разбирате, че след тази оставка текат определени срокове, обвързани с Указа на президента, в който трябва да бъде определена датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори.

Следователно, не може оставката да предшества разговорите и съответно мнението на политическите формации. Докато правителството подаде оставка, МС и НС ще провеждат своите заседания", обяви още Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови