Ангел Найденов: Утре няма да стане ясна датата за вота

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2014 в 19:30 3538 8

Ангел Найденов

На утрешното заседание на Консултативният съвет за национална сигурност няма да бъде определена дата за провеждането на предсрочните избори, обяви говорителят на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на левицата.

По думите му лидерът на БСП Сергей Станишев е получил мандат да проведе политически консултации с парламентарно представени и извънпарламентарно представени партии и институции, за да се види коя е най-подходящата дата за предсрочните избори.

"Гледаме на предстоящото обсъждане в рамките на Консултативния съвет на период за провеждането на предсрочни избори и съответно на дата като на първа стъпка.

Следователно не очаквам утре да бъде фиксирана дата, но нека да оставим все пак и някакво пространство за изненади.

Продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които, разбира се, трябва да бъдат съобразени и със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани в рамките и на дейността на правителството и съответно на НС.

Оставката на правителството е продукт на определянето на периода и съответно на датата, защото сами разбирате, че след тази оставка текат определени срокове, обвързани с Указа на президента, в който трябва да бъде определена датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори.

Следователно, не може оставката да предшества разговорите и съответно мнението на политическите формации. Докато правителството подаде оставка, МС и НС ще провеждат своите заседания", обяви още Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2014 в 01:05

Утре е важното да е датата на оставката! Не ме интересува на коя дата ще са изборите!

16.06 2014 в 23:29

@ 05:

Моля, провери си законите:
http://www.parliament.bg/bg/rulesoftheorganisations
чл. 105 (4):

"Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители."

Не го бъркай с вота на доверие (чл. 103), където са необходими 1/2 от *присъстващите* депутати + 1. При вота на недоверие се искат 1/2 от всички + 1, т.е. 121.

16.06 2014 в 20:48

Абе я марш БЕ!

16.06 2014 в 20:29

@03,
Умнико, трябват 50% + 1 или повече. Това а 121 важи само за кворума.

16.06 2014 в 20:11

Този да вземе да се разбере със жена си по въпроса,тя твърдеше обратното.

16.06 2014 в 20:01

Телета ли сте, какви сте, почнете да смятате. За да падне правителството с вот трябват 121 гласа. Боко вярно е всесилен, ама още не е успял да гласува един път и да даде 5 гласа...

16.06 2014 в 19:47

Да, такава врътка се очакваше и то с най-висока степен на вероятност. Видя се от самото начало, че станишевщината ще се врътка и протака, дорде отмине напрежението, и после ще си я пдкара по старому до следващата криза. ГЕРБ проспаха шанса в петък с вота - можеха да свалят правителството св ота, ама оня предпочет да тръби отвъд океана глупости. Сега вече България ще си изпадне в трайна криза до местните избори, пак ще си лъже тройната колиция, че в зависимост от резултатите ще остане или ще се маха и пак няма да се махне. А Бойко ще си мучи и блее както до сега. Още не е разбрал, че власт не се дава, а се взема. Сега вече няма смисъл и да го учи. Пропусна момента.

16.06 2014 в 19:35

Червените боклуци от БСП и червените боклуци от ГЕРБ не могат да се разберат кой какво иска, кога го иска и защо го иска. Освен да крадат, за друго не ги бива.