Реформаторите искат от КСНС дати за оставка и избори

OFFNews 16 юни 2014 в 15:23 3370 3

Снимка РБ

Очакваме от КСНС утре да договори оставката на правителството „Орешарски” и с това да извади България от безтегловното състояние, в което се намира вече една година.

Това заяви днес на пресконференция говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Според него, утрешният съвет при президента трябва да излезе и с решение за дата за предсрочните избори, за да внесе спокойствие в обществото.

РБ настоява за широки консултации, надхвърлящи КСНС, за съставяне на критерии за издигане на успешна кандидатура на България за европейски комисар.

Нужни са ясни критерии, за да може страната ни да кандидатства за важен ресор, а не както досега да получи периферна сфера, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Подобни широки консултации трябва да обсъдят и възможностите за съставяне на силен служебен кабинет, каза още Лукарски.

Служебното правителство трябва да спре и подготвяната в момента ударна приватизация в пул Енергетика, поискаха още Реформаторите.

Според тях новият енергиен министър трябва да има смелостта и силата да се справи с енергийната мафия и да извади информацията, която днешните управляващи крият за Южен поток.

Стойността на този проект е една четвърт от държавния бюджет на страната ни, а премиерът Орешарски си е позволил да превърне отговарянето на въпросите за финансирането му във фарс, каза Трайчо Трайков.

Изказванията на Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Бойко Борисов за Реформаторския блок трябва да се възприемат като предизборна пропаганда, която те са преценили, че им носи успех, заяви още Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!