Ангел Найденов: Хората в АБВ се самоизключиха от БСП

OFFNews 21 януари 2014 в 09:49 3170 4

Ангел Найденов
Ангел Найденов

Намерението да се излезе в паралелна листа, за която да работят, която да подкрепят, и за която да гласуват членове на БСП, означава, че те се поставят автоматично вън от БСП, не е необходимо да бъдат изключвани или принуждавани да напускат БСП. Аз съм убеден, че една част от тях очакват тъкмо това, за да излязат с ореола на жертви, мачкани от собствената си партия.

Това коментира пред БНТ военният министър Ангел Найденов по повод заявеното намерение АБВ на Георги Първанов да се яви със собствена листа на евроизборите начело с евродепутата Ивайло Калфин.

Досега никой от БСП не посмя да говори за изключване на Първанов и Калфин, както и на Румен Петков, който също е в АБВ, от партията.

„Колкото и стриктни да са нормите, каквито и да са правилата в устава, колкото и желязна да е дисциплината, ако няма политическата отговорност, разбирането за персоналната отговорност на всеки един от нас естествено резултатът няма да бъде добър.

Не става дума за това да дрънкаме оръжия в БСП и съответно да се надпреварваме в остротата на своите изрази към нашите опоненти вътре в партията. Става дума за това, че трябва да си дадем сметка”, уточни Найденов.

Той напомни, че евроизборите се разглеждат и като тест за правителството, което засилва ролята на паралелната листа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови