Quantcast

Американски кораб влезе в Черно море за "насърчаване на мира и стабилността"

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2014 в 12:14 3658 4

Американската фрегата USS Mount Whitney
Корабът ще вземе участие в комбинирани учения и операции, свързани с морската сигурност.

Американската фрегата USS Mount Whitney (LCC 20) от шеста американска флотилия е навлязла в Черно море на 11 октомври, съобщава navy.mil. Присъствието на флагмана е свързано с насърчаването на мира и стабилността в Черноморския регион, както и за разширяването на партньорските отношения и оперативните способности на регионалните партньори от НАТО.

Корабът ще вземе участие в комбинирани учения и операции, свързани с морската сигурност.

"Работата със съюзниците и партньорите е крайъгълен камък за гарантиране на сигурността и стабилността в региона", заяви пред американското издание командващият фрегатата кап. Марко Коломбо.

Военноморските сили на САЩ провеждат рутинни занятия в Черно море в съответствие с Конвенцията от Монтрьо, която регулира правилата за пребиваване на военни кораби в Черно море. Мисията Mount Whitney е да успокои съюзниците от НАТО и да изъплни ангажимента на американския флот за укрепване и подобряване на оперативната съвместимост при съвместни действия. 

Това не е първото навлизане на американската фрегата във водите на Черно море. На 4 февруари заедно с фрегатата USS Mount Whitney Taylor приближи на 20 мили от крайбрежието на Сочи, където се проведоха Олимпийските игри. 

От началото на конфликта между Русия и Украйна във водите на Черно море навлязоха редица НАТО-вски кораби, които се включиха в съвместни учения, включително и с българската армия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2014 в 18:57

Пиндосите хубаво "насърчават мира и стабилността" - Корея, Виетнам, Лаос, Камбоджа, Сомалия, Югославия, Косово, Ирак, Либия, Афганистан и къде ли не още.

Точно така се насърчана "мира и стабилността" - с военни кораби, бомбардировки, агресия и войнствен милитаризам.

Омерзен съм.

13.10 2014 в 14:30

От тази справка
http://alterinformation.wordpress.com/2014/03/17/93419506906/
излиза, че за последните 100 години освен смърт, държавни преврати и разруха - друга "стабилност" не е насърчавана.
Кретеноидните малоумни чучулиги преди да започнат да кълват минусчета - добре ще е първо да погледнат линка.

13.10 2014 в 14:22

Ха хах затова руските прасета се изнасят като бити педали от украинската граница

13.10 2014 в 14:06

Кът разтръскъ крилатъ удгори пак някуй празен самулет саму с идин бай Пиян вътри... туковъ насърчавъни ши падни... мале, мале... нямъми вичи толкуз лигла по психудиспанцерити у Кунстанца, ши тряба и у Курлукуву да ги карът!