Quantcast

НАТО мисли за повече войски в България заради руската агресия

Юлиан Христов Последна промяна на 11 април 2014 в 13:06 8045 40

Засилване на военното присъствие на НАТО на българска територия заради събитията в Украйна - това е един от възможните варианти за отговор на руската агресия в Черноморския регион, стана ясно днес след срещата на президента Росен Плевнелиев с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

В момента в Черно море има няколко НАТО-вски кораба, засилено е присъствието в балтийското военновъздушно пространство и Полша. Расмусен обясни, че ще бъдат обсъдени варианти за „допълнителни стъпки за осъвременяване на отбранителните планове“ на НАТО, което включва и дислокацията на въоръжени сили и на територията на България.

Изявлението на шефа на Алианса идва след призива на президента Росен Плевнелиев за "повече НАТО" по време на форум за десетата годишнина от членството ни в Алианса. 

„Свободата и мирът в Европа са под въпрос заради руската агресия в Украйна“, каза Расмусен, като обясни, че Русия опитва да налага влияние в Европа с нови територии. От Гербовата зала на „Дондуков“ 2 генералният секретар на НАТО призова Русия да изтегли войските си от границата с Украйна и да седне на масата за преговори с украинското правителство.

„Призовавам Русия да вземе мерки, за да възстанови доверието на международната общност, да изтегли войските си от границите на Украйна и да стъпи в конкретен диалог, зачитайки суверенитета на Украйна“, каза Расмусен, който оприличи поведението на Русия с това от времето на Студената война.

„НАТО предприема законни и легитимни мерки, за да се справи с нестабилността, създадена от противозаконните действия на Русия, включително и това, как може да сътрудничим по-тясно в Черноморският регион. Тези стъпки за изцяло в съответствие с нашите международни ангажименти и с основната цел на НАТО да защитава нашите съюзници и да възпира всякакви заплахи. Готвейки се за нашата среща на върха, ние трябва да поддържаме НАТО силно и най-вече, ние трябва да спрем упадъка в нашият отбранителен бюджет”, подчерта Расмусен.

Шефът на НАТО и българският държавен глава, заедно с премиера Пламен Орешарски и министъра на отбраната Ангел Найденов, са обмислили и възможностите за модернизиране на родните отбранителни сили. Един от най-добрите варианти за придобиване на нови изтребители за българските Военно-въздушни сили е съвместна покупка с други държави от ЕС. Освен икономическата изгода от подобен ход, България ще може да има нова модерна бойна авиация, която да е съвместима със самолетите и отбранителните системи на НАТО.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.04 2014 в 18:14

Това което пиша по долу е тактиката на евреите в завземането на властта във всички държави ,цитатите са от Портоколите на ционските мъдреци ,елитът на всички държави трябва да се сватосат с еврейки ,а если човекът е педераст ще му намерят и другар гей ,а после изземат здрави деца у бедни български родители и ги дават на ,продават на гейски двойки,не са ли изверги???????

13.04 2014 в 18:09

Берите себе в жены красивых и здоровых русских женщин, пусть они
принесут нам здоровое потомство, пусть они улучшат нашу породу. Итак,
*каждому перспективному русскому - еврейскую подружку или друга. Если
каждый русский вытащит за собой хотя бы одного еврея - мы все будем
устроены.
Народ без истории, как ребенок без родителей и из него можно
вылепить все, что необходимо, вложить в него свое миропонимание, свой
образ мыслей.*
Пролетарий хозяином так и не стал. На трон же низвергнутых королей и царей шустро вскарабкался галицийский еврей.

13.04 2014 в 17:50

Бе какво си се зарасещал на безаналогови неща. оди цеди майчините си венерини циреи бе жид!
Мършляк непоръбен. Ко стана с КУРсовата разлика на рублата? Забогатя ли бе фекал спаружен? Ха-ха-хаххх!
Гомно жидно! Баш на един от светлите ПРАВОСЛАВНИ ПРАЗНИЦИ мръсните жидове подритват ошашавените майданци и прави фашаги да проливат славянска кръв!

ех-х-хххх ще има жидове на пръжки в тавата. скоро.

13.04 2014 в 16:41

Нещо неясно има.
Първо направиха преврат в Киев/задния двор на Русия/,
а сега излиза че НАТО било засегнато и му трябват много пари ,за да се отбранява.
Тия съвсем на балъци ни правят заради военния си бюджет.
Да си съкратят армиите,да спрат с пиратските си набези и да се огледат,че на тях не им харесваше края на студената война.
Аз войски в България за война с Русия не искам.
Да направим първо референдум ,,ЗА,, или ,,ПРОТИВ,, и тогава каквото кажат хората -това да бъде.

13.04 2014 в 01:13

Ето ви го балканската свинка:

Яжти, пийти и сирети,
лебец в бобеца топнети,
салатка нарижети
и ракийца наточети.

Яжти, пийти и сирети,
тиливизора пуснети,
гледайти, но ни мислети,
вярвайти и съ чудети.

Яжти, пийти и сирети,
псувайти, но си сидети,
кучитатата спасети,
кучешки живот водети.

Яжти, пийти и сирети,
на дицата помогнети,
есимесчи изпратети
и наздравица вдигнети.

Яжти, пийти и сирети,
„Сделка или не“ ришети,
есимесчи пак пратети
за игра съ запишети.

Яжти, пийти и сирети,
чалга силно си пуснети,
върху масата скочети
и един гюбек фърлети.

Яжти, пийти и сирети,
яко, яко изпърдети
и жината опънети.
Кеф голям, нали? Кажети?

Яжти, пийти и сирети,
данъците си платети,
кредитите си върнети
и трудети съ, трудети.

Яжти, пийти и сирети.
Нямате пари! Ни щети?
Ощи малко потърпети -
само докато умрети.

Хахахахахахахахахахаха

13.04 2014 в 00:30

Айде дайте му направо още един орден "Стара планина" I степен, че да му станат общо три броя едно и също българско отличие от една и съща степен.

Навремето нали се смеехме на Брежнев, че имал три златни звезди, три ордена Ленин, три пъти герой на СССР.

Ето сега и педероатлантиците с по три.

11.04 2014 в 21:25

ааа виждам тука фенове на безаналоговите руски оръжия :) това без аналог, онова без аналог... ама нещо не е имало така да се каже работни изпитания. пък американците си тестват дроновете, ракетите туй онуй... да не стане като със сесерето дето половината ракети се оказаха леко импотентни.

сещам се и за едни други безаналогови неща..
абе тия ракети сатана не ги ли правеха в южмаш в украйна? питам само... да не земе сега да стане некой сакатлък с безаналоговата техника

11.04 2014 в 19:31

Блажени са вярващите и наивниците. Като го чета нашия Пламенчо се чудя как така руснаците въобще искат пари за газа, а не го дават даром щом са толкова зависими от Украйна. "Смях на буци" ( плагиатствам, моля за извинение)...

11.04 2014 в 19:12

Ееех ветеране....що си мислищ че пасем трева!Първо тоя сямолет е още в изпитание,второ тия ПВО ги имат и украинците,трето...абе що ми струва че една от подводниците избълбука в дълбокото!Ракетите Сатана,или по руски Воевода е със украински чаркове /между другото ,скоро им изтича годноста и ако не дойдат украинци да продължат животът на тия ракети,руснаците трябва сами да се справят със технологията/,както и танковете,същата работа!Айде будь здоров ,не переживай!

11.04 2014 в 18:49

Неее Пламенчо - в грешка си приятелю!Войната отдавна щеше да бушува ако това не бе Руссия с отбранителната си способност, а бе Ирак, Либия или Афганистан!А защо не се намесиха хамериканците в Сирия - риторичен въпрос!Задай си го информирай се и мисли!За сведение СУ 35 - пето поколение многоцелеви - без аналог, Ц 400 - Пво средства - без аналог, подводници клас ЮрийДолгорукий - без аналог,балистични ракети Сатана - без аналог, Т 92 - без аналог и т.н. и т.н.Ха остани си със здраве и със повърхностното си мислене!