30 минути Борисов се хвали в ефира на bTV, поиска сам да си говори и да го показват на голям екран

OFFNews Последна промяна на 04 декември 2019 в 19:04 18456 9

30 минути премиерът Бойко Борисов сам се хвали в интервю за предаването на bTV "Лице в лице". В началото на разговора той дори поиска да показват на голям екран кадри от срещата му с президента на САЩ Доналд Тръмп, а към края на телевизионното си участие пожела сам да си говори за успехите на правителството, като се позова на данните на Standard & Poor's за кредитния рейтинг на България.

По повод видеокадрите от посещението във Вашингтон Борисов се обърна към водещата Цветанка Ризова: "Виждам, че на мониторчето ти ни дават там, а тука защо не го дават? Покритието върви само на малкото мониторче... Ми аз обичам да си се виждам така, щото не сме много българите, които са посрещани с 21 топовни салюти във Вашингтон. Когато по абсолютно спряно движение по булеварди на Вашингтон се движи нашето знаме, когато 21 топовни салюти и 500 войници ни посрещат, гвардейци, ми беше драго заради България."

Президентът Тръмп - от това, което съм гледал по СNN - винаги го дават в едни изкривени физиономии, с едни дупки по бузите, като дявол. Всъщност е един изключително симпатичен, як, здрав, с много гъвкав ум човек, много приятен. Два часа минаха като една минута. Просто не можах да повярвам, че това е човекът, който толкова пъти съм гледал и съм се чудил как би могъл дори да е на този пост. Уникален. Беше толкова подготвен по всички теми и ме разбра, каза българският премиер.

"Аз като полицай съм по-добър от вашите разследващи журналисти"

Борисов твърди, че сам е поискал САЩ да изпратят свой представител в посолството в София, който ще отговаря на въпросите за свободата на словото, върховенството на закона и по темите за малцинствата:

"Защото ми омръзна да слушам лъжи. И затова два часа говорих и с Репортери без граници, и казах – дайте ми факти. Новина, която е скрита, новина или разследване, което не е пуснато по телевизиите или не е стигнало до зрителите. Да, двама олигарси имат медии, защото какво стана модерно в България – олигарсите си направиха кой сайт, кой вестник, кой телевизия, и в един момент, ако е направил друго нарушение, той казва – ама аз съм издател. Значи вие какво искате да кажем? Че издателите се ползват с какво? Те не са ли по правилата на закона? Ами тогава и аз утре, като напусна премиерския пост, първото, което ще направя, е да си направя един сайт, или една телевизийка, или с една камерка може само да се разхождам. И ще кажа – не ме пипайте, защото аз вече съм издател и съм разследващ журналист. Защото аз като полицай съм по-добър от вашите разследващи журналисти, ще бъда много добър разследващ журналист. И тогава вие нямате право да говорите за мен, нямате право да ме посочите с пръст ли? Какво сме направили?"

Водещата Цветанка Ризова отговори на премиера: "Ама моля ви се, разследваща рубрика в „Лице в лице“ ще ви отворим"

Ами естествено. И ще съм най-добър, похвали се Борисов.

Няма по-добри от Цацаров и Гешев. Братът на Гешев е личната охрана на президента

Премиерът е категоричен, че Гешев е най-подходящият човек за главен прокурор, а Цацаров - за шеф на КПКОНПИ:

"Срещнах се. Няма по-добри. Има по-мързеливи. Оглеждах и няма. Мързеливи. Мързи ги. Това ли ще ни е предаването? Дайте нататък"

Цацаров е много, много, много начетен човек. Той е много чел човек. И в диспут с всеки един от своите опоненти, той ще го победи. Гешев е повече човек, израснал в оперативната работа. Той е много по-добър в оперативната дейност. И аз съм убеден, че той ще има много повече успехи и добра работа с МВР и ДАНС, защото е с много по-оперативно мислене. Сотир Цацаров дойде от съдия и той винаги гледа нещата от всички едни страни, и съди. Докато МВР и прокуратурата трябва да съберат доказателствата бързо, да задържат, да арестуват и да вкарат в съда, каза Борисов.

Аз подкрепих най-много Лозан Панов навремето. Питайте го него. Най-много го подкрепих. Той нямаше да стане съдия, ако аз не го бях подкрепил - с парламентарните си групи, с начина, по който се избират във ВСС, с излъчените от нас представители. Христо Иванов ни беше министър тогава. И той идваше често при мен - господин Панов, твърди министър-председателят.

Коментара на Лозан Панов по повод думите на Борисов вижте тук.

Той обяви, че братът на Гешев е личната охрана на президента Радев:

"Нали го кани. И се прегръщаха, и се целуваха в президентството. Нали брат му е личната му охрана, бе. Това не го ли знаете? То има пряка връзка. Интересувайте се. Защо го вика, прегръщаха се и така нататък"

В интервюто Борисов съобщи, че след законодателни промени независим прокурор ще разследва главния - мярката е включена в препоръки на Венецианската комисия, които правителството ще разгледа на извънредно заседание през уикенда.

"България е с по-висок кредитен рейтинг от Русия, от Турция, от Румъния, от Унгария..."

7 минути преди края на разговора си с Цветанка Ризова министър-председателят поиска сам да говори за данните на Standard & Poor's за кредитния рейтинг на България:

"Не минутката на премиера, това е минутката на България. Защото България се е справила добре, колкото и да ви е криво"

Последва монолог: "Standard & Poor's е най-силната. Виж какво ни казва тя и отговарям на всички въпроси - от президентството до опозицията. Повишаването на кредитния рейтинг на България на международната рейтингова агенция се дължи: първо – устойчиво икономическо развитие. Къде е застоят? Без макроикономически дисбаланси. Това, което винаги съм казвал – вече устойчива икономика, произвеждаща икономика. Второ – стабилен напредък по присъединяването към ERM II. Трето – подобрена е рамката по несъстоятелността и рамката за борба с изпирането на пари. Подобрена е. Това е борбата с корупцията. Затова има КОНПИ 3 млрд. запорирани пари."

Четвърто – нетният държавен дълг е с 6 процентни пункта по-нисък. По-нисък. Сиреч лъжите, лъжите повтарям, лъжите на лъжата, че аз съм задължил следващите поколения. Не. Правителството на Борисов, правителството на Обединените патриоти и ГЕРБ намаляват дълга. Следващите поколения ще плащат по-малко, продължи той.

Тук мога да ви кажа още: рекордна безработица - до 4,4 процента. Продължаващи структурни реформи в съдебната система. България е с по-висок кредитен рейтинг от Русия, от Турция, от Румъния, от Унгария, от всички балкански държави, от Гърция. Това е истината, твърди премиерът Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23323

9

Стефан

06.12 2019 в 02:58

Не. Да.
Не знам и откъде да го напсувам, смешно е.
Лице, не човек, което успя да се обкръжи с лелки, неспособни да вземат решения. И продължава да прави това. Цветанов също е подчинена по определение лелка, ако някой ще пита.
И борисов е наведена лелка.
Как ще се измъкваме от това ...

6506

8

bobacko

05.12 2019 в 11:54

Чудесен пример от Премиер за Шуро-баджанащината. Гешефт главен прокурор, а брат му - лична охрана охрана на Президента.
И още по-чудесен пример за избора на главен прокурор: "Срещнах се. Няма по-добри. Има по-мързеливи. Оглеждах и няма. Мързеливи. Мързи ги. Това ли ще ни е предаването? Дайте нататък" Ти си го избра и 7 г. НИЩО. И още 7 и още от нищото.

12044

7

Backko

05.12 2019 в 11:35

"Баце кърти мивки" казано по народному или на израза на нашия велик премиер слънце!!!

3600

6

В Крак с Времето

05.12 2019 в 10:00

Всички цитирани факти от ББ са верни. Поведението му е забавно и в тон с езика и поведението на народа. Колко перверзно би било ако заиграваше с поведенческите приьоми на геронтофила Макрон или стерилността на кака му Анджи Меркел. Първият Човек е с прекрасно чувство за импровизация и в крак с времето , точно толкова забавен колкото Доналд Тъмп и Борис Джонсън. Симпатяга, който не бие и трови опозицията си както бившите си съпартийци Влади Пут. или Лукашенко.

11400

5

yoghurt

04.12 2019 в 22:57

Краят на владетелите винаги е настъпвал, когато те се самозабравят. За жалост, това явно се случва и с нашия премиер, това възгордяване и хвалене ще упои неговото най-важно качество: инстинктът към онова, какво народа иска от него. Интересно, явно физкултурника който никой от нас не обичаше, явно е играл положителна роля в това отношение, сега когато го нма наблюдаваме стремглаво Борисов да губи връзка с реалността, затрупан от подмазвачи - лакеи. Идва смяна на елитите, затова и бившия комунистически елит насили работата с Гешев - да имат човек на власт. Чака ни тежък, интересен период между залеза на двама владетели. Инак, Бойко се родее със Стамболийски по народняшко поведение, дано само не последва съдбата му, понеже все пак остава добър човек.

11730

4

Батко

04.12 2019 в 21:41

Ако си за Тръмп, против Русия ли си? Баце ни съобщи, че с Тръмп са си екстра. И американски газ, самолети, че и демокрацията и тя американска.

Я кажете кво дава Русия? Или па да не излезе, че държи повече неща, а лаят по Боце е, че им се взема папото?

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

04.12 2019 в 21:05

Бочко, Бочко.. Туй време 2009-та година ГДАНСК.. Първата ти среща с Путин..
Казват ти - "Осем години ви чакахме за Бургас - Александруполис. Кажете НЕ и да затваряме страницата."
Та таз година Баце, юбилей от таз среща дигаш.. А от това, за което си говорехте тогава - НЯМА НИЩО!! Факт..

6015

2

Ехо

04.12 2019 в 20:57

Наглост, простотия и демагогия!