Тази година МВР извело повече мигранти, отколкото влезли в България

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2017 в 08:45 4104 1

От началото на годината МВР е извело от страната повече нелегални имигранти, отколкото е са влезли на територията на страната, сочи справка на дирекция "Миграция", цитирана от БГНЕС. 

До 2 февруари 2017 г.  България са изведени общо 230 нелагално пребиваващи чужденци, а същевременно в страната полицията е откила 179 души, влезли нелегално.

От изведените 82 са го направили принудително, а 70 са напуснали на собствени разноски, а други 70 - по програми за доброволно връщане. По Регламента Дъблин за обратно приемане в държава от ЕС, която се явява първа по маршрута на мигранта, са върнати 7 чужденци.

Най-силен е натискът на мигрантите на границата със Сърбия, където от 1 явуари са хванати 498 души, опитали да минат в съседната ни страна. На българо-турската граница задържаните са 64. Сред тях са основни афганистанци и пакистанци.

Под данни от началото на февруари у нас има малко над 5000 бежанци и мигранти. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10344

1

Nibble

04.02 2017 в 10:34

"Тази година МВР извело повече мигранти, отколкото влезли в България".... "тази година" е един месец с кучи студ. Какво ги хвалите "големите професионалисти"...? А що не се похвалят, че от началото на годината в морските курорти няма никакви престъпление......абсолютно равностойна "информация" на горната... Този сайт стана същия като Фактор.....ТРАГЕДИЯ!!!