СУ ремонтира 272-ра аудитория с 1.5 милиона лева (снимки)

Александра Маркарян 08 април 2015 в 15:37 10634 2

Софийският университет ремонтира една от емблематичните си аудитории - 272-ра с 1,5 милиона лева.

Обновената зала на Юридическия факултет, от която започна окупацията на Алма матер на 23 октомври 2013 г., ще бъде официално открита на 15 април от 18 ч.

Вече готовата 272-ра аудитория в Ректората е била реконструирана с дарение от фондация "Америка за България" на стойност 1,2 млн. лева, се казва в съобщение на Университета. Още 150 000 лева дал СУ и още 150 000 дарили фирми, възпитаници и преподаватели в най-старото ни висше училище.

"С тези пари е ремонтирана само тази аудитория и пространството пред нея", уточниха от пресцентъра на университета след запитване от OFFNews.

Изцяло са подменени всички инсталации, системи и елементи, които са физически остарели или не отговарят на действащите нормативни изисквания, а пространствата са подобрени и с обогатена функционалност. Осигурено е високотехнологично мултимедийно оборудване, уточниха от СУ.

Фондация „Америка за България“ е предоставила архитектурно заснемане на залата и изготвения концептуален архитектурен проект за залата и фоайето от Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership Team от Ню Йорк. Автори на окончателния проект за цялостната реконструкция на 272-ра аудитория са архитектите от ZOOM АРХИТЕКТУРНО СТУДИО ООД.

Реконструкцията започна на 4 юли 2014 г.

Главни изпълнители са дружеството „ИСА 2000“ ЕООД, „Актив София“ ООД и „Тангра АВ“ ООД.

Подизпълнители са Сдружение „Мондо България“ ЕООД и „Ниралекс“ ООД.

OFFNews поиска разрешение да снима днес обновената 272-ра аудитория от СУ. Вместо разрешение, получихме покана да снимаме на 15 април. Затова публикуваме снимките, качени на официалната страница на архитектурното студио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови