Спряха реклама за ваксина за рак на маточната шийка

Последна промяна на 22 април 2013 в 15:03 35859 97

Силвия Лулчева
Силвия Лулчева

 

Националният съвет за саморегулация спря рекламата на ваксина за рак на шийката на матката с Юлиян Вергов и Силвия Лулчева, тъй като е „агресивна“ и „манипулативна“.

Срещу рекламната кампания на ваксината Cervarix са подадени четири жалби, в това число от Съвета за електронни медии и отворено писмо от 120 физически лица и две неправителствени организации.

Противниците на рекламната кампания я определят като „агресивна“ и „манипулативна“. Според тях рекламата подвежда, тъй като в нея се казва, че ваксината е напълно ефективна срещу рака на маточната шийка, като не се уточнява, че всъщност тя може да предпази само от част от причинителите на това заболяване.

Рекламата с участието на Юлиян Вергов и Силвия Лулчева внушава вина на родителите и намеква, че ако не ваксинират децата си, ще ги загубят, което е недоказуемо и недопустимо, твърдят жалбоподателите. Те припомнят, че много държави са взели решение да не въвеждат програма за ваксиниране срещу човешки папилома вирус, тъй като отделените средства не отговарят на постигнатия от ваксината резултат.

Рекламните клипове не са насочени специално за детска аудитория, но се излъчват преди 23.00 часа, което на практика означава, че посланията в тях достигат и до децата. Трябва да се има предвид, че те са неопитни и доверчиви и информацията в рекламния клип може да доведе до увреждането на тяхното физическо и психическо развитие, съобщава Националният съвет за саморегулация.

В същото време Етичната комисия обяснява, че е необходимо да се повиши информираността на българите относно рака на шийката на матката и че въвеждането на ваксината Cervarix на българския пазар е съпътствано от широка Национална кампания срещу рака на маточната шийка. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.12 2015 в 08:31

Радка Илиева,коментара Ви доста прилича на реклама.И за Ваше сведение,най-алкална е сода бикарбонат. :)

06.07 2013 в 17:15

Кистите са първия признак за проблем в тялото ни. Те се появяват при кисело ph на организма. Не случайно дори и след оперативното им отстраняване - те пак се появяват. Те са симптом, който ако не му обърнем внимание, след това проблема може да се задълбочи и да се стигне до образуване на миоми, а дори и до рак на гърдата, яйчниците или матката. Как да си алкализираме тялото? Има много алкални храни - плодовете, зеленчуците, суровите ядки. Най-алкалната храна е спирулината и гъбата рейши. Спирулината я има като хапченца или като зърнена закуска. Така с приема им можем да си нормализираме ph и теглото. 1 опаковка спирулина сереали замества 1 хранене - обяд, вечеря или закуска и набавя на организма всички нужни микроелементи. А гъбата рейши – тя съдържа органичен германий и внася повече кислород в кръвта. Нашето тяло съдържа 62% кислород и нарушаването на този баланс е причина за появата на заболявания. Ако за 48 часа е намален притока на кислород в тялото с 35%, се появяват първите ракови клетки. Освен това екстракта от рейши разбива тромбите в капилярите и така клетките на имунната система имат достъп до всяка клетка и могат да се справят с бактериите, вирусите и раковите клетки още в начален стадий. На тези, които вече имат диагностицирано заболяване, лекар може да им състави програма за съпътстваща лечението профилактика. А тези, които искат да си спестят посещението при доктор, може просто да си сменят кафето с кафе с рейши (ганодерма). Пиейки си кафето можем да се радваме на по-добро здраве и самочувствие. В Япония гъбата рейши (ганодерма) е призната за превенция на раковите заболявания.

10.05 2013 в 16:35

Ивааа,тази Мира най вероятно е ваксинирала дъщеря си ,и вече я бори съвестта.Опитва се милата да обеди хората и самата себе си ,че е направила правилна стъпка.ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ ТЕ НЕ СА ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА!

29.04 2013 в 14:18

Фармацевтичните компании винаги ще твърдят че продукцията им е безвредна и те толкова човеколюбиво са постъпили като ни я предоставят на нас .Ваксините отговаряли на строги изисквания.Пълна глупост е това.И фармацефтичните компании и лекарите и аптеките имат една цел, и тя е ПАРИТЕ.На никой не му пука за хората стига да може да печели от техните старателно инфилтрирани страхове.Организациите които уж контролират безопасността са всички в играта.Бордовете им са пълни с бивши служители на фармафията.Помислете: коя ще е тази организация ,която ще иска да печели от ваксини и в същото веме ще даде милиони за дългосрочни проучвания относно евентуалния негативен ефект на ваксината след 10...,20... ,30 години с риска да излязат всички негативи на ваксините.Коя от тях ще зачеркне с лека ръка милионите дадени за изследвания и ще каже:"Не ,няма да продавам тази отрова".Отговора е : НИКОЯ ! Няма истинска независима организация останала некупена ,която да има парите да направи изследване какво се случва с ваксинираните примерно за следващите 30 години след ваксинацията,да сравни с контролна група и да каже:"да ,тези живеят по-дълго"Затова ваксината се следи да няма странични забележими странични ефекти до 48 часа(!) след поставянето.От там нататък ако стане нещо се търсят другаде причините ,но не и в ваксината ,защото тя "подлежала на строг контрол" и била изпитана.Парите са в големия бизнес ,а ние сме опитните животинки.Когато говори алчността истината няма значение!

28.04 2013 в 14:18

80 процента от лекарското съсловие е тотално индоктринирано, част от тези 80 са и тотално корумпирани, останалите 20 се мъчат да събудят почти 90 процента манипулираното население. Днес, когато имаме достъп до информация от много страни и аспекти, да се вярва сляпо на "търговците в храма" и да тровиш собственото си дете... не знам, това е престъпление, но манипулираният човек дори не го осъзнава.

26.04 2013 в 23:14

Мира, много си проста!!!!! Живея в Австрия и нито една ваксина не е задължителна!!!!! А, познай защо!!! Преди една седмица на RTL ако не знаеш това е германска телевизия даваха много точно и ясно каква е статистиката до сега именно в Австрия, Германия, Франция и т.н. Много жени и момичета са починали и констатират , че точно тази ваксина е причината. Така, че образовай се малко, почети, поинтересувай се и тогава пиши своите си простотий!!!!!!!!!!!!!

26.04 2013 в 13:14

Благодаря на Медицински работник за обективния поглед. Надявам се, когато се въвежда нова ваксинация в имунизационния календар, специалистите да се водят само от морала си и професионалната си етика, а не от лобистки интереси. Защото не ни е работа на нас да се ровим из нета в търсене на "достоверна" информация из разни сектантски форуми.

25.04 2013 в 22:16

Вижте, днес е много лесно да разграничиш истината - просто не купуваш и не правиш нищо, което се показва по телевизията.

25.04 2013 в 13:16

австралиец, защо си решил, че като не живееш в България си поумнял?! И ако някъде (където и да е) е "задължителна", което дълбоко ме съмнява, този факт прави ли я по-полезна и по-безвредна? Който няма акъл, да си слага ваксини. Да ти напомня само, че това са чужди белтъци. Но щом ти харесва - давай! Само не се вживявай в ролята на лекар! А ако случайно си, значи и ти си на хранилката.

25.04 2013 в 11:43

Аз не мисля, че само рекламата трябва да се забрани, а и ваксината. Това си е лично моето мнение- използват децата, за да експериментират и трупат пари, колко долно! Защо е безплатна? Ами, според мен, е повече от ясно - защото няма нищо доказано в "полезното" действие на тази ваксина и това е идеален начин да се направят необходимите експерименти. Горките момиченца, които са реално едни опитни мишки и горките родители, които наплашени от създалия се изведнъж бум на въпросния вирус, разболяват децата си. Четете за ваксините, четете колко са вредни, четете кой ги създава (тези, които създават и вирусите) и четете каква е целта на всичко... Както знаем, населението е много и има "цивилизовани" начини да бъде намалявано, разболявано, манипулирано и т.н. И последно, някой интересувал ли се е дали лекарите, предлагащи тази безплатна "благина", не получават пари срещу поставена ваксина?