Quantcast

Съдът върна на работа уволнения заради атаката над Доган гард от НСО

Юлиан Христов Последна промяна на 12 февруари 2014 в 10:02 5073 5

Уволнения полк. Георги Райков

Снимка Сергей Антонов

Съдът върна на работа служителя на Националната служба "Охрана" (НСО), който бе уволнен след опита за покушение над Ахмед Доган по време на партийната конференция на ДСП в НДК.

Върховният административен съд се е произнесъл в полза на полк. Георги Райков вчера, съобщи той за ОFFNews. Шефът на НСО ген. Тодор Коджейков е длъжен в рамките на два месеца да върне полк. Райков в службата.

Гардът беше уволнен с мотива, че като шеф на авангарда на охраната на Доган е допуснал нападателят Октай Енимехмедов да се доближи до лидера на ДПС.

Райков обаче поддържаше друга теза: че лично шефът на НСО е разпоредил на входа на залата, където се проведе партийната конференция, да не се поставят скенери. Това според Райков е позволило на Енимехмедов безпрепятствено да внесе оръжие в НДК.

Воденото дело срещу Райков е засекретено, тъй като в него има данни, касаещи националната сигурност.

Днес предстои той да се яви пред Софийския градски съд по дело срещу Октай Енимехмедов, където трябва да бъде разпитан в очна ставка с Христо Бисеров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2014 в 13:18

Е, защо нямало метални детектори.... Как пластмасовия пистолет щеше да се представи за истински?!?

12.02 2014 в 12:03

Браво,IP!

12.02 2014 в 11:58

Как така какво е виновен. Ами като вижда, че му засича пищова, можеше да му услужи със своя.

12.02 2014 в 11:08

Нищо учудващо няма в това. Театрото си свърши работата. Няма да се учудя, ако нарочно се разигра и това уволнение. Няма държавен служител, който да е бил уволнен, да е завел дело и да не го е спечелил. Защо не се води разследване обаче по въпроса, че е нямало детектори за метал на входа? И нареждането е дошло от началника на НСО. Изобщо не се върви към разкриване на заговора. За пореден път ни мятат лайна в очите.

12.02 2014 в 10:26

Нормално. Какво е виновен човекът, че се е оказал неволен участник в пиеска на улични артисти.