Ръководството на КТБ на разпит в прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа“

OFFNews 11 юни 2014 в 17:42 12392 71

Цветан Василев

Членове на ръководството на Корпоративна търговска банка (КТБ) са били извикани на разпит в прокуратурата. Информацията беше потвърдена от Главната прокуратура, съобщи „Дневник“.

Проверката е назначена от главния прокурор Сотир Цацаров по сигнала на „Протестна мрежа“ за организирана престъпна група срещу председателя на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков.

От прокуратурата засега не обявяват колко и кои членове на ръководството на КТБ са били привикани на разпит, като не потвърждават и дали самият Цветан Василев е бил повикан в прокуратурата.

Шефът на Столичната следствена служба отказа да даде информация по въпроса.

Сигналът на „Протестна мрежа“ беше подаден в края на февруари. Според сигнала банката отпуска на свои клиенти кредити, които многократно надхвърлят законовите ограничения.

Тогава главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че в сигнала на „Протестна мрежа“ има твърдения, които изискват данни от Комисията за финансов надзор и от „Банков надзор“, и че е поискал с писмо до НАП разкриване на данъчна тайна за част от данните на агенцията.

След подаването на сигнала Цветан Василев поиска препис от него, но не успя да го получи, и подаде сигнал за набедяване срещу „Протестна мрежа“ в Софийска градска прокуратура.

В сигнала на „Протестна мрежа“ е включена още информация за имотното състояние на Делян Пеевски и за съмнение за спрени разследвания и търговия с влияние. Синалът засяга и данни за произхода на средствата на "България без цензура" на Николай Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!