Трима от „Протестна мрежа“ внасят тъжба за клевета срещу шеф в КТБ

OFFNews Последна промяна на 28 април 2014 в 21:38 5117 63

Антоанета Цоневa, Асен Генов и Николай Стайков от "Протестна мрежа" внесоха днес в Софийски районен съд тъжба за клевета срещу Любомир Денев, член на надзора на Корпоративна търговска банка АД (КТБ), съобщава Антиправителствената информационна служба NOresharski.com.

Цонева, Генов и Стайков са сред подписалите сигнала до Главния прокурор срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев.

В свое интервю за вестник "24 часа" Денев описва тримата като „клеветници“ и „набедители“ и ги обвинява във връзка с „бизнес кръгове“.

„Подобни твърдения са некоректни и целят да дискредитират нас като граждани и да окажат натиск върху прокуратурата“, смятат тъжителите.

Според Антоанета Цоневa, Асен Генов и Николай Стайков, в своето интервю членът на борда на КТБ АД e приписал на тъжителите престъпление по чл. 286 и по чл. 147 от Наказателния кодекс.

„Тъй като след публикуваното от нас право на отговор на това интервю не последва извинение или отговор на нашия призив за посочване на нашите „подбудители“, ние решихме да се обърнем към съда“, заявиха вносителите.

„Ние твърдо стоим зад мнението, че подобни действия са опит за сплашване на гражданите да се обръщат към българското правосъдие, което е тяхно право и дори задължение (чл.204 от НПК)“.

На 25 февруари в Главната прокуратура беше подаден сигнал срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Никой Бареков с данни, които "пораждат съмнения за извършени закононарушения – търговия с влияние, пране на пари, конфликт на интереси и други".

Вносителите обявиха, че няма да публикуват пълния текст на сигнала, за да не се пречи на нормалната работа на прокуратурата.

Тъй като сред данните има и такива, засягащи работата на ДАНС и съмнения в неправомерно издаден достъп на лица от групата до най-високо ниво класифицирана информация (включително и такава на ЕС и НАТО), копия от сигнала бяха изпратени и на всички 33 партньорски служби на ДАНС.

След подаването на сигнала, копия от него бяха предадени лично на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу от активисти на „Протестна мрежа“ по време на негово посещение в Германия, както и на други висши официални лица на съюзнически държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2014 в 21:37

Интересно ми е тия тримата, кой ги храни, че да могат да обикалят от една телевизия в друга и да се занимават с тъжби и жалби.

30.04 2014 в 21:18

Тия са ми много смешни.

29.04 2014 в 19:49

отново game, set, match за ситските лордове. ктб тролчетата просто нямат пауър да ми скочат. айде заповядайте пак. а да не говорим, че и на живо ще ви бия - е, с някой и друг хитър трик в ръкава но общо взето...

29.04 2014 в 19:46

до вив
дреме ми на кура общо взето. ако имаше нормални коментиращи щях да водя нормален спор но с такива клонинги само бой ебане и скубане под мишниците :)и понеже мога да кълна - кълна пък то се отнася до ктб тролчетата, ти кво се засягаш?

до ивчо
да слушаме обидите до толкова хора.. ясно щом доброволно си се турил в кюпа на ктб роботчетата си заслужаваш аналния холокост :)

пичове и пички впрегнати в таз нелека задача да заливате с бял шум форума. докато сте тука, тук ще е и старият еврей за да ви наказва това е положението face it.

а споменах ли ви за хероина? хахаха

29.04 2014 в 16:00

Горките поддали иск защото не им се извинили, не звучи ли смешно? След като техните обвинения пък са събрани от вестници,а знаем,че медиите в България пишат всякакви глупости,за да угодят на своите поръчители?

29.04 2014 в 14:47

Няма ли администратори в този форум, бива ли на един човек да му слушаме обидите срещу толкова хора? наистина е гадно! все пак тук излагаме своето мнение.

29.04 2014 в 14:43

С този иск Протестна мрежа няма нищо да постигнат. Отново ще им нулев ефект. Както и да правят Василев ще е винаги минимум една крачка пред тях.

29.04 2014 в 14:38

Ей Лорде да не ти казвам къде да ходиш, защото не е прилично, но ми писна да ти чета простащината и защо не ходиш сам да се... Ако нямаш какво да кажеш по темата по-добре не пиши. На такива селяндури като теб сме се нагледали и начели, и ти с какво си повече от другите, че езикът ти е хаплив, а реално главата празна. Защо не отидеш на някой малоумник да ги говориш тези глупости и не кълни, че клетвите само теб ще те стигнат и да не е на теб да ти се наложи да молиш. Хайде бягай, върви си купи една цигара и едно кафе, за да се успокоят нервите, явно не ти се отразява добре.

29.04 2014 в 14:16

Горките поддали иск защото не им се извинили, не звучи ли смешно? След като техните обвинения пък са събрани от вестници,а знаем,че медиите в България пишат всякакви глупости,за да угодят на своите поръчители?