КТБ обмисля да съди „Протестна мрежа“ за уронване на престижа й

OFFNews 26 февруари 2014 в 15:23 7797 34

Цветан Василев

Представителите на „Протестна мрежа“, внесли вчера сигнал до главния прокурор за организирана престъпна група Делян Пеевски – Николай Бареков – Цветан Василев, „заблуждават обществеността с невярна и тенденциозна информация“. Това се казва в прессъобщение на Корпоративна търговска банка, чийто мажоритарен собственик е Василев.

„Подобна на описаната от „Протестна мрежа“ свързаност съществува единствено в представите на хората, съчинили и внесли сигнала“, пише още в прессъобщението.

Според КТБ, твърденията в сигнала на „Протестна мрежа“ са „неадекватни“, защото проверката за законосъобразност на дейността на банките в страната е отговорност на регулаторния орган БНБ и на одитиращи дружества. „Да се вмени подобна отговорност на Прокуратурата би значело да се криминализира кредитната и банкова дейност като цяло“, се казва в съобщението.

„Капиталовата структура на Корпоративна търговска банка АД е ясна и прозрачна. Делян Пеевски и Николай Бареков нямат участие в нея, нито са акционери. Разглеждат се варианти Корпоративна търговска банка АД и Цветан Василев да заведат иск срещу авторите и вносителите на сигнала за уронване на престижа и авторитета на банката“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!