Протестна мрежа с акции в КТБ, пита КОЙ на общото събрание (обновена)

OFFNews 11 юни 2014 в 09:59 12925 75

Снимка Симона Костадинова

Теодор Михайлов, Асен Генов, Антоанета Цонева и Георги Илиев на излизане от общото събрание

Теодор Михайлов, Асен Генов, Антоанета Цонева и Георги Илиев от Протестна мрежа са си купили акции на Корпоративна търговска банка и като акционери заявиха участие в днешното общо събрание на банката на Цветан Василев.

За инициативата им съобщи Антоанета Цонева във Фейсбук. "Имат да питат КОЙ няколко неща", написа Антоанета Цонева и публикува кадър на очакващите регистрация акционери (виж снимката).

Днешното редовно общо събрание на КТБ беше с начален час 10.

Дневният ред бе следният:

1. Одобряване и приемане на одитирания Годишен финансов отчет на КТБ АД на индивидуална основа за 2013 г., одиторския доклад и Годишния доклад на Управителния съвет за дейността на КТБ АД на индивидуална основа през 2013 г. и одитирания Годишен консолидиран финансов отчет на КТБ АД за 2013 г., одиторския доклад и Годишния консолидиран доклад на Управителния съвет за дейността на КТБ АД през 2013 г.

2. Приемане на доклад на Одитния комитет на КТБ АД за дейността му през 2013 г.;

3. Приемане на отчет за дейността на Директора за връзки с инвеститорите на КТБ АД за 2013 г.;

4. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на КТБ АД за 2013 г. (71 195 495.08 лева) и формиране на Фонд „Резервен” на банката;

5. Приемане на решение формираната печалба от “Корпоративна търговска банка” АД през 2014 г. да бъде заделена във Фонд „Резервен” и да не се изплащат дивиденти и други отчисления от печалбата, съгласно чл.26 от Регламент (ЕС) № 575/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно пруденциалните изисквания за кредитните институции и инвестиционните посредници и за изменение на Регламент (ЕС) № 648/2012;

6. Освобождаване от отговорност членовете на Надзорния и на Управителния съвет.

На излизане Асен Генов каза пред репортер на OFFNews, че присъствали 22-ма акционери, че е било „много интересно“, че той и останалите от Протестна мрежа се държали „много културно и прилично“ и че останалите акционери „очевидно очакваха провокация“.

По информация на OFFNews на заседанието е съобщено, че само 1,5 до 2% от привлечените средства са от дружества с над 50% държавно участие, което означава само около 92-122 млн. лева. Средствата, привлечени от БЕХ, се включват в тези 1.5-2%. Освен това КТБ нямала кредити към медии и фирми, притежаващи такива или предоставящи медийни услуги.

Теодор Михайлов, Асен Генов, Антоанета Цонева и Георги Илиев имат по една акция на КТБ от общо 6551731. Четиримата заедно взели решението да си купят акции, не са имали акции преди това.

Снимката, която Антоанета Цонева публикува преди началото на заседанието 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!