Програмата PEPCOlandia ще подкрепи 8 социални проекта за деца от различни краища на България

OFFNews 16 май 2024 в 15:02 761 0

Програмата PEPCOlandia, която се реализира за пръв път у нас с финансовата подкрепа на Pepco България и в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи", ще подкрепи 8 проекта на 8 граждански организации от страната.

Всички подкрепени инициативи са предложени от служители на компанията и насочени към деца и младежи от техните общности.

С проектите ще бъдат развити талантите и интересите на над 1500 деца и младежи, част от които са в неравностойно положение. Предвидени са дейности за пълноценно прекарване на свободното време, включително спортни, културни и образователни инициативи.

През 2024 г. програмата се осъществява в 5 страни – Полша, Румъния, България, Италия и Чехия. До момента в Полша, Румъния и България са финансирани 225 проекта.

Ето и 8-те проекта, които програмата PEPCOlandia ще финансира: 

Фондация "ЕкоОбщност", София

Проект "Младежка регионална инициатива за активизъм за природата"

  • Най-малко 60 младежи от три средни училища в Монтана, Вършец и Зверино ще получат нови знания и умения в областта на екологията и опазването на застрашените видове, обитаващи природен парк Врачански Балкан. Паралелно ще подобрят уменията си за работа в екип и ще научат как се планират природозащитни кампании и как се взаимодейства с институции.

Фондация „Сийдър”, София

Проект „Летен лагер за деца в неравностойно положение“

  • В рамките на 6 дни 7 деца и младежи от семейния център на фондацията в Казанлък ще посетят българското Черноморие. Участниците са на възраст от 9 до 17 години и всички те са лишени от родителски грижи. По време на лагера ще имат възможност да преживеят любимите за всяко дете морски приключения, но и да участват в образователни и културни инициативи.

Фондация „Социалната чайна”, Варна

Проект „Социалният мейкърспейс – място за малки и големи изобретатели“

  • Проектът ще обхване пряко 200 деца на възраст над 6 години, част от които са в риск. Всички те ще получат възможност да изградят умения за моделиране и проектиране на 3D принтиране и лазерно гравиране

Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”, Стара Загора

Проект „Лято в библиотеката“

  • Над 100 деца на възраст между 7 и 13 години, част от които са от бедни семейства ще получат достъп до различни образователни и творчески работилници. Предвидени са 12 арт работилници, свързани с развитието на творческите заложби на децата, както и 12 образователни срещи, които ще насърчат интереса на децата към четенето. Очакват се и срещи с любими детски автори.

ИМКА Габрово, Габрово

Проект „Работилници за лидерски умения“

  • Проектът цели да насърчи развитието на лидерските умения и да стимулира интереса към доброволчеството и младежко участие у поне 50 деца на възраст между 14 – 18 години от Габрово. Всички те ще бъдат включени в лятна академия, по време на която ще придобият практически умения за планиране и реализиране на младежки инициативи.

Сдружение „ВДЪХНОВЕНИЕ”, Русе

Проект „Лятна младежка академия“

  • Проектът ще организира младежка академия през лятната ваканция за младежи от 13 до 18 години, които в рамките на 4 дни да прекарат качествено свободното си време с техни връстници. Предвидени са различни работни ателиета – танцови уъркшопи, обучения с методите на неформалното образование и активности сред природата.

Сдружение Футболен клуб „Ботев’’, Нови пазар

Проект „Подобряване на условията за тренировки на детско-юношеската школа“

  • Общо 80 деца между 6 и 14 години ще тренират футбол в условия, съобразени с тяхната възраст и възможности. Тренировките развиват не само спортната заложби на участниците, но и възпитават спортна култура и дисциплина. 

Център за подкрепа за личностно развитие, Панагюрище в партньорство с Български дарителски форум

Проект „В помощ на младите танцьори от ТФ „Средногорчета“

  • Проектът предвижда закупуване на сценични костюми за 10 деца между  7 и 12 години, част от танцова формация „Средногорчета“. Очаква се това да улесни сценичните изяви малките танцьори и да задържи интересът им към народните танци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Граждански активист в политиката