Терзиев: Трябва да спрем движението под моста на Околовръстното шосе в посока ''Младост''

OFFNews 30 май 2024 в 19:29 4724 0

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Васил Терзиев

Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. "Младост", заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти.

Получихме сигнал преди два дни от граждани и веднага се активизирахме, каза кметът, предаде БТА.

Столична община е възложила бърз технически анализ, който е бил получен днес. Според него е наложително да се спре движението под конструкцията.

Експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) казват, че имаме сериозен проблем. Трябва да се затвори и да се направи още по-подробно обследване и да се направи план за реконструкция на базата на това, което излезе от обследването, поясни Терзиев.

Това, по което ние работим, е временна организация на движението, очакваме следващите дни да е готов проекта и веднага да бъде изпратен на Столичната дирекция на вътрешните работи за съгласуване, допълни той.

Според Иван Василев, зам.-кмет с направление "Финанси и здравеопазване" ​​​​​​​и ​​​​​​​временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по "Обществено строителство“, 45 дни ще отнеме детайлното обследване на мостовото съоръжение, след което ще започне реконструкцията му.

От 00:00 часа на 31 май ще бъде спряно движението като е направена съответната организация на движението, на градския транспорт, на целия трафик, обясни още Иван Василев, цитиран от БТА. Още преди два дни затворихме горната част, сега затваряме и връзката с "Младост", за да може да сме сигурни, че хората в София са в безопасност, допълни зам.-кметът.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх