Бившата съпруга на някогашния кмет на Варна Кирил Йорданов с отличие като учител

OFFNews 23 май 2024 в 12:53 36051 1

Бояна Йорданова

Снимка Фейсбук

Бояна Йорданова

Бившата съпруга на някогашният варненски кмет Кирил Йорданов, Бояна Йорданова, беше отличена с награда "Варна" като учител в областта на предучилищното образование.

Отличието ѝ, както и на всички останали няколко десетки носители на най-високото отличие на Варна, беше връчено на церемония в четвъртък.

Това не е първото отличие за екскметшата. Тази година тя получи и награда за млад учител, но от Регионалния инспекторат по образование.

Преди да заработи в сферата на образованието, Бояна Йорданова дълго време беше позната с отличията си за мис, както и като жури на конкурси за красота.

Любопитна подробност е, че освен като учител, Йорданова, която запази фамилията на някогашния варненски кмет, понастоящем е водач и на партийна листа на Обединение за нова България за вота на 9 юни.

Кирил Йорданов бе кмет на град Варна четири последователни мандата – от 1999 година до 6 март 2013 година. Той подаде оставка под напора на уличните протести през февруари 2013 г. и след запалването на Пламен Горанов пред сградата на общината в града и кончината му.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София