ПП се опасява, че се готви поръчков арест на кмета на Пазарджик

Мая Младенова 31 май 2024 в 11:10 7985 16

Петър Куленски

Снимка Продължаваме промяната

Петър Куленски

Партия "Продължаваме промяната" обяви, че се опасява от поръчков арест на кмета на Пазарджик Петър Куленски по време на предизборната кампания.

Според партията, която издигна Куленски, в следващите дни ще се "мобилизира цялата мръсна машина от атаки, лъжи и фалшификации срещу нас".

"Ако наистина арестуват кмета на Пазарджик Петър Куленски - в играта предизборно влизат и завладените от тях институции. Те не могат да преглътнат, че феодалната им структура в Пазарджик падна на местните избори.
Те са решили да се върнат силово на власт и да ни управляват отново с бухалки", написаха от ПП в публикация на страницата си.

Опасенията идват след твърдения на Осман Октай пред сайта Fakti.bg за готвени акции срещу купуване на гласове, които според него са фасада за елиминиране на политически противници.

„Акциите на МВР са шумни и се афишират, но зад тях стоят прокрадването на интереси. И един такъв интерес е в Пазарджик, където кмет е Петър Куленски (ПП-ДБ). Готви се акция срещу него. Службите са активирани, а на прицел не е само Куленски. Провеждат се много акции за вербуване на хора, но те са насочени към различни кметове“, казва Октай, който е бе част от ДПС от основаването му до 2001 г.

„Вече минаха през варненския квартал „Максуда“, където задържаха 45 души. „Акцията“ е извършена след постъпили сигнали на територията на няколко общини, сред които Провадия и Бяла. Но това е параван. Задействани са хора от кримиконтигента, а акциите имат ясна цел – да се дискредитират и „възпрат“ хора, които не са от ГЕРБ и ДПС. Пазарджик дълги години бе вилает на ДПС, а сега не е. Това не се харесва на хора в ДПС. Нали помните, че преди години в Пазарджик загина секретарката на кмета. Така че акциите са добре планирани от МВР“, коментира още Осман Октай. Той не посочва откъде има тази информация.

И във Варна, и в Пазарджик местните избори прекъснаха дългогодишно статукво и бяха избрани нови кметове - Петър Куленски в Пазарджик замени управлявалия четири мандата Тодор Попов, близък с ГЕРБ и ДПС, а във Варна кметът на ГЕРБ Иван Портних бе сменен от Благомир Коцев от ПП.

    Мая Младенова

    Мая Младенова e журналист, редактор и преводач. Започва кариерата си преди близо 20 години във вестникарството. Заместник главен редактор на OFFNews от 2012 г. Пише за медии, политика и др.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    80

    16

    230 млрд баксов

    01.06 2024 в 19:20

    Не се ли сещаш?
    Разби монопола на прасето в неговия феодален вилает. А прасето обича монопола повече и от секса.

    Поздравявам всички граждани които ще гласуват за европейско развитие на България!!!

    405

    15

    Telluris Malus

    01.06 2024 в 12:00

    Интересно какво ли е направил пазарджишкия кмет, та се опасяват от ареста му, след като софийския заяви, че ще довършва проект, обявен от съда за незаконен, но никой не се опасява, че ще го арестуват. И той е на ППДБ.

    1000

    14

    Voland21

    01.06 2024 в 08:57

    Наглост е основната черта на властелините на скритата власт. Целта е да се свикне с мръсните номера, да се приемат за норма.
    Няма да мине! Времето, когато можеха да вършат всичко без последствия, отмина.

    145

    13

    Джендо Джедев

    01.06 2024 в 00:23

    Люгерче,

    Ако трябва да се спазват всички закони, агент Буда и агент Сава още да са при бай Ставри. А не да ми пискате, че били борци против неправдата. Смешници!

    -7495

    12

    Люгер Химарс

    31.05 2024 в 21:49

    победи означава някакви дс-юпита, финансирани от задулисието, да нямат възможност да се вихрят престъпно с наглата фраза "ами кво толкова, те и други правят така" що се отнася до нелегално и престъпно финансиране на кампания, която рекламира едно нелегално (с фалшиви документи) и престъпно (путинска дерогация) потенциално ново управление, повторение на предишния погром.

    Не. Законите са за всички.
    Силна държава значи - да няма начин ппдб да се върне в публичното пространство.

    Отсъстваща държава и властваща дс мафия - това е когато някоя си самозабравила се калинка говори по телевизора как придворните им контрабандисти имали "лице на добър човек".

    145

    11

    Джендо Джедев

    31.05 2024 в 18:20

    Аз не те питам дали ще победи, а те питам как ще коментираш противоречието, което изпляка тук.

    А за победата - мдам, агент Буда и агент Сава ще борят ДС... ;) Голем смех, баце!

    -7495

    10

    Люгер Химарс

    31.05 2024 в 16:34

    държавата ще победи ДС, колкото и да се правят платени кампании чрез тролове в защита на група престъпници.

    145

    9

    Джендо Джедев

    31.05 2024 в 14:47

    Люгерчо,

    Последно - в държавата има действащ НК или действащо ДС? Хем не са осъдени, хем тоя ще го арестуват? Та? :D

    80

    8

    230 млрд баксов

    31.05 2024 в 14:17

    Бурна активизация на ОПГ "тиква и прасе" троловете. Значи ама нещо вярно.

    -7495

    7

    Люгер Химарс

    31.05 2024 в 14:07

    на някои много им се иска да скрие кеш-престъпниците, които правят "предизборна кампания" в мафиотско-пуделски стил с думи като "очерняване" и "бухалки".
    Но - лоши новини. В страната все още има Наказателен кодекс и там все още зад ред престъпления стоят наказания.

    И след като лена, асен, киро и компания не са съдени за търкалящи се пред всички доказателства - какво по-голямо доказателство, че тия са проект на ДС? Ето с това се бори българската лимитирана съдебна система, с на ДС проектите и ухилените участници в тези "проекти".
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх