Май си отива със слънце и дъжд, юни идва с температури до 35 градуса

OFFNews 31 май 2024 в 06:04 1395 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Последният ден на май ще ни радва със слънчево време до обяд, по-късно през деня ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. 

Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25 градуса, според прогнозата на НИМХ.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста, над масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност; там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, а на 2000 метра - около 11 градуса. 

Слънце ще грее и край морето, няма да вали. Термометрите на брега ще се качат до 28 градуса, а сред вълните от 1-2 бала - до 19 градуса. 

Юни започва със слънце и следобеден дъжд на места. Затоплянето продължава и в началото на следващата седмица температурите ще се задържат високи, в Югоизточна България до 34-35°. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови