Ученик удари учител в корема, не искал да носи униформа, а къси панталони

OFFNews 31 май 2024 в 08:34 3387 2

Гимназия

Снимка Архив

Ученик удари учител в благоевградска гимназия, защото му направил забележка за облеклото. Осмокласникът не искал да носи униформа, разказа Нова ТВ. 

Униформите са въведени от началото на учебната години, обясни директорът на Професионална гимназия „Ичко Бойчев” Антон Драгоев. Двама ученици обаче пристигнали с къси панталони. Преподавателят ги върнал, за да се приведат в приличен вид, уточни директорът. Осмокласниците започнали да обиждат учителите. Направили няколко опита да влязат в клас през различни входове на сградата.

Удареният преподавател се е оплакал на директора, че има проблем с децата, дори внесъл доклад. Антон Драгоев разговарял с учениците и ги приканил да се преоблекат. Единият го направил, а другият продължил да упорства. След това осмокласникът отишъл до футболното игрище, където учителят провеждал час, и го ударил в корема. 

Момчето вече има предупреждение за преместване в друго училище заради неизвинени отсъствия. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    875

    2

    Constanza

    31.05 2024 в 15:30

    Всяко невземане на мерки в подобни случаи води до още повече самозабравили се хулигани.

    12021

    1

    bls

    31.05 2024 в 12:03

    8класник значи не малолетен, а непълнолетен (вероятно е над 14 .) - Непълнолетно лице - навършило 14 години, но ненавършило 18 години - е наказателноотговорно, ако е могло да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

    Да се подаде тъжба (за лека телесна), но може и да се мисли и за телесна повреда по хулигански подбуди причинена на длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата или функцията му.
    Наказанието е лишаване от свобода до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 и до една година или пробация по чл. 130, ал. 2;
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх