Затварят детелината на Околовръстното и България до края на юни

Юлиана Ончева 31 май 2024 в 09:55 3997 0

Детелината

Снимка БГНЕС/архив

От днес до 30 юни аварийно се затваря за движение част от детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път, съобщиха от Столична община. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства по пътната връзка от бул. "България" на пътния възел с Околовръстното шосе в посока Пловдив, както и по пътната връзка от Околовръстния път към бул. "България" в посока ул. "Даскал Стоян Попандреев".

Променят се и маршрутите на автобуси 304 и 63. 

Автобусна линия № 304 в посока Националния исторически музей (НИМ) ще върви от ж.к. "Дружба 2" по действащия маршрут до кръстовище бул. "България"/Софийски околовръстен път (пътен възел Бояна), направо по ул. "Даскал Стоян Попандреев", надясно по ул. "Александър С. Пушкин", надясно по бул. "Никола Петков", продължава по Софийски околовръстен път до спирка с код "НИМ", която става крайна/начална за линията.

В посока ж.к. "Дружба 2" маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута както следва, сред които и "Гробищен парк Бояна - по желание", "Резиденция Бояна - по желание", ул. "Маломир" и бул. "Пушкин".

Закрива се спирка "НИМ" в южното локално платно на Околовръстния път.

Автобусите по линия № 63 в посока кв. "Бояна" ще правят маневра по трите пътни връзки на пътен възел "Софийски околовръстен път - бул. "България".

Кметът Васил Терзиев обяви снощи, че спешно обследване на мостовото съоръжение е довело до решението движението да бъде спряно и да се изчака резултата от по-обстоен анализ. Очаква се той да отнеме до 45 дни.

    Юлиана Ончева

    Юлиана Ончева е журналист в OFFNews от 2014 г. (Около) 25 години по-рано работи във в. "Демокрация". На читателите - извинявайте за премълчаното през всичките години. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх