ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента, БСП се включва по темата Украйна

Юлиана Ончева 31 май 2024 в 15:30 1676 1

Пленарна зала на Народното събрание

Снимка БГНЕС/архив

ПП-ДБ искат депутатите да се съберат извънредно в пленарната зала на парламента

Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) са внесли днес искане в деловодството на Народното събрание (НС) за извънредно заседание на депутатите, съобщиха от коалицията. 

Искането е да се изслуша служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Другата точка е да се задължи здравния министър да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор и да се приложат санкции на болниците, които не платят предвидените възнаграждения на медицинските специалисти.  

От “БСП за България” пък искат да се приемат два проекта за решение - че България няма да изпраща войски в Украйна и че страната ни не е съгласна предоставени на Украйна оръжия да бъдат използвани за обстрелване на цели на територията на Русия. 

Председателят на НС е длъжен да насрочи заседание по искане на една пета от депутатите до 7  дни от постъпването му в деловодството на парламента.  

    Юлиана Ончева

    Юлиана Ончева е журналист в OFFNews от 2014 г. (Около) 25 години по-рано работи във в. "Демокрация". На читателите - извинявайте за премълчаното през всичките години. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх