НДК отново е надраскан с графити, ръководството моли ''анонимните артисти'' да спрат

OFFNews 31 май 2024 в 14:59 1063 0

Човек чисти графитите на НДК със специална пароструйка и маска

Снимка БГНЕС

НДК и неговите графити

Ръководството на Националния дворец на културата (НДК) се обърна към всички граждани с молба да бъдат бдителни и отговорни.

„Положихме огромни усилия и вложихме много средства за изчистването на фасадата от графити, за да възстановим предишния ѝ облик и да се превърне сградата отново в истински дворец на културата“, каза Андрияна Петкова, изпълнителен директор на НДК. "Да запазим мястото приветливо и красиво зависи от всички нас," допълни тя.

Призивът идва след като току-що почистената сграда беше отново надраскана на няколко места. От екипа на НДК са подали сигнал до 4-то РПУ и са предоставили снимков материал. Направен е график за извършване на периодичен 24-часов обход на сградата, както и е даден достъп на общинска полиция до видеонаблюдението на НДК. Предвижда се и поставянето на предупредителни табели.

От НДК са категорични, че опазването и грижата за паметниците на културата, и обществените сгради, дава добър пример и на децата ни. От НДК се обръщат с молба към всички граждани да не остават безучастни, а да сигнализират на тел. 112 при нередности и вандалски прояви.

„Всички мерки, които взимаме ще са недостатъчни, ако всеки един от нас не прояви съвест и отговорност да пази това културно богатство и емблема, какъвто е НДК“, казват от ръководството на НДК.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх