Продължават протестите в страната срещу ниския стандарт на живот (обновена)

OFFNews 25 ноември 2018 в 09:24 5557 0

Снимка БГНЕС

Продължават протестите в няколко български града срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот, съобщи БНР. 

Протестиращи шуменци затвориха движението при п.в. "Нови пазар" на магистрала "Хемус", като вече започват да се образуват колони от чакащи автомобили.

Жандармерия и гранична полиция не позволиха на протестиращи от Петрич да блокират граничния пункт "Кулата". Протестиращите се събират в центъра на с. Кула. Органите на реда не допускат хора, придвижващи се пеша, на магистралата. Целта е да не се стигне до блокада на границата с Гърция.

В Стара Загора граждани ще проведат автошествие, за да изразят недоволството си от управлението на страната. Протестът ще започне от 14 ч. от новият парк „Артилерийски". Очаква се да ги подкрепят жителите на Нова Загора, Казанлък и други градове в областта.

Автошествието ще премине по улица "Христо Ботев", ще продължи към промишлената зона край града, за да приключи пред бившия птицекомбинат при село Загор. Организаторите не изключват опити за провокации.

В Бургас няма блокирани пътища. В града се провежда автошествие, което зарежда по големите бензиностанции за жълти стотинки.

"Моето наблюдение е, че хората се обединяват и всеки път стават все повече и повече, срещу високите цени на горива, винетки, срещу социалното обедняване на българина. Вече сте разбрали, че са приели високите данъци за по-старите автомобили, по-високите граждански. Тези в парламента продължават да правят каквото си искат", заяви организаторът Росинка Бъчварова.

В Сливен ще се състоят две протестни шествия. Граждани, обединени под надслов "Един народ срещу системата" се събраха в 10.00 часа на площад „Хаджи Димитър. Автошествието премина по бул. "Стефан Караджа", продължи по бул. "Бургаско шосе", след което се насочи към Петолъчката, където се обедини с протестиращите от Ямбол.

В града под Сините камъни се организира и втори протест. Той е воден от Петър Низамов - Перата и ще започне в 11 ч. на „Дамарски мост“. От полицията увериха, че няма да допуснат двете групи да се срещнат, за да се избегне конфликт, след като миналата седмица Низамов се включи в сливенската група, но след протеста на пътя за Лесово участниците обявиха, че не го желаят сред тях.

Автошествие ще се проведе и в Лом от 10 ч. в посока изхода за Монтана. "Искаме да свалим това правителство поради простата причина, че не издържаме на подигравките им спрямо народа", заяви организаторът му Бисер Георгиев.

Демонстранти протестират в момента и на пътен възел до Благоевград:

Протест има и в Троян. Жителите на региона протестират от 12.00 ч. на пътя Троян -Ловеч, при разклона за село Калейца, като се очаква движението там да бъде блокирано за два часа. По същото време се провежда протест и пред сградата на общината в Тетевен.

Жителите на общините Разлог и Банско също излязоха на протест. Той ще започна от 12 ч. в района на комплекс "Раденката" край Разлог. Организаторите посочват, че протестът е срещу цените на водата, горивата и застаховката "Гражданска отговорност", както и заради непрестанното увеличение на данъците.

Очаква се протест и в Димитровград, който ще бъде подкрепен от гражданите на Хасково. Демонстрацията ще започне от 18 ч. и ще продължи до 21 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови