Румяна Бъчварова: Последните протести нямат лидери и изпълними искания

OFFNews 25 ноември 2018 в 11:12 5590 1

Последните протести, за разлика от тези на майките на деца с увреждания, нямат лидери и изпълними искания, заяви шефът на кабинета на премиера Бойко Борисов – Румяна Бъчварова в ефира на bTV.

„Майките имаха няколко души, които бяха излъчили, които идваха, преговаряха обясняваха, участваха в опитите да се реши този проблем. Сега няма такова лидерство, няма искания, които могат да бъдат удовлетворени. Какво значи протест срещу високата цена на горивата, които обективно са спаднали значително, осезаемо са спаднали и какво се иска от правителството освен неговата оставка?”, коментира Бъчварова.

Според нея Марияна Николова, която зае вицепремиерския пост, ще се справи, тъй като добре познава работата в кабинета. Бъчварова добави, че Валери Симеонов е закъснял с подаването на оставката заради обидните думи към протестиращите майки.

Шефът на кабинета на премиера заяви още, че „България не може да бъде атрактивна за инвеститорите, ако бъде политически нестабилна, тъй като това е първото нещо, което всеки инвеститор гледа". Други предпоставки са ясната посока за развитие, данъците и работната ръка.

За скандала с апартамента на финансовия министър Владислав Горанов тя каза, че Горанов отдавна е в политиката и би трябвало да знае какво може и какво не може да си позволи

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови