Обгазяват Пирдоп за по час, никой не казвай кой

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2015 в 10:13 3513 4

град Пирдоп

Задушливата миризма в Пирдоп се появява инцидентно и за по час, коментират от Община Пирдоп за OFFNews. 

Първият сигнал за неприятната и остра миризма във въздуха е подаден на 6 май - от тази дата до днес сигналите зачестяват. "Изискали сме подвижна лицензирана лаборатория", допълват от Общината. Замервания на въздуха и преди са правени, откъде обаче се появява тя не е установено. 

Повечето хора от Златица и Пирдоп имат съмнения, че става дума за изпуснат отровен газ. Човек от Пирдоп, с който OFFNews се свърза, разказа, че миризмата е задушлива и дразни очите, от Общината пък съпоставят миризмата с тази на "подпален контейнер". 

В момента миризма няма. 

Припомняме, че около 23 часа в четвъртък десетки хора се оплакаха във фейсбук: "Навън не се диша!", "Имате ли познат журналист, който да дойде и да види какво става". Те съобщиха, че изпусканията на газ са започнали от края на май, но тази вечер е едно от най-мощните

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2015 в 10:44

Почти сигурно е, че причинителят е Аурубис. Това се ховтаря всяка година и унищожава земеделската продукция на хората.Обикновено това са серните двуокис и триокис. Двуокисът при дъжд е образува унищожителнатасерниста киселина, но няма кой да организира населението и да съдят завода. Който го направи ще бъде герой и ще направи отново този край прекрасен.

26.06 2015 в 10:40

Може някой да е отворил стар буркан и за това да мирише! Think about it o.O

26.06 2015 в 10:38

Как кой ? Путин естествено ! Путин е виновен !

26.06 2015 в 10:24

Чудя се толкова ли е сложно да се сети някой като се случи пак да капсулира в голям zip плик, в буркан, в каквото се сети въздух и да се анализира по-късно, когато се спре изпускането.
Едва ли е толкова критично баш в момента, в който се обгазява да се анализира на живо. По анализа на състава на въздуха мисля, че ще е ясно кой е обгазителя, и няма нужда да се хваща на живо с анализ на въздух в реално време.