Хора от Пирдоп и Златица: В момента тук не се диша, някой изпусна миризлив газ

OFFNews Последна промяна на 25 юни 2015 в 23:34 26434 6

Град Пирдоп

Оплаквания за замърсяване на въздуха в Пирдоп и Златица и съмнения за изпуснат отровен газ, избухнаха във фейсбук около 23.00 часа в четвъртък.

"Навън не се диша!", "Имате ли познат журналист, който да дойде и да види какво става", пишат хората.

Според коментарите, които хората пишат, изпусканията на газ са започнали от края на май, но тази вечер е едно от най-мощните.

След оплакванията ни докараха апаратура от София, която да замерва въздуха. Докато апаратурата беше тук, нямаше обгазяване. Но след 48 часа си я прибраха и обгазяванията пак започнаха, разказа човек от Пирдоп, с който OFFNews се свърза.

Трудно е да се опише на какво мирише - задушливо е и дразни очите. Имаше едно езеро - Синята лагуна - за отпадъци от производството, потокът към него така миришеше, разказа той.

Поради късния час редакцията не е в състояние да провери случая и да поиска коментар от компетентните органи. Спестяваме и името на евентуалния замърсител, който се коментира сред хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2015 в 17:51

Аз живея в Пирдоп от няколко години. Наистина от месец насам през няколко дни нощно време има силна отровна миризма като на изгорял кабел. В началото си мислех че е от разваления ми хладилник но на сутринта това беше най коментираната тема в града. Усеща се много силно след 22:30 Иде ми да се преместя да живея другъде но работата ми е тук

26.06 2015 в 09:03

В момента тук не се диша, някой изпусна миризлив газ.
Не е някой, а точно Путин пръцка !

26.06 2015 в 08:39

Задушливия газ се нарича серен диоксид. Отделя се в огромни количества при добива на мед в Аурубис.Комбинатът има сероочистваща инсталация, която го превръща в сярна киселина. Явно сероочистката се е повредила...

26.06 2015 в 08:32

ПИРДОП И ЗЛАТИЦА СА ДО НАБЪРЗО ПРЕВЪЗНЕСЕНОТО ОТ БИ ТИ ВИ
село Чавдар, чийто кмет според изнесеното е редно да бъде
канонизиран за светец.
НЯКОЙ ДА НАМЕРИ В ПАРЛАМЕНТА Корнелия Нинова и Кирил Добрев от БСП, те от БСП са за района и заедно с тях журналистиката
да ги призове към обяснение !

26.06 2015 в 00:45

"...Спестяваме и името на евентуалния замърсител, който се коментира сред хората..."

"Дънди крокодила"...

26.06 2015 в 00:31

Е кой да е? Става въпрос за Мед ама не пчелен. Свинщина по Български понеже е ясно, че късно вечер няма чиновник дето да не си гледа г*за може да си правим каквото си искаме.