МВР съобщи: Анонимен мъж заплаши обществени обекти, няма страшно

OFFNews 13 май 2016 в 15:55 3974 1

МВР съобщи: Анонимен мъж заплаши обществени обекти, няма страшно

Анонимен мъжки глас е отправил заплахи за различни обществени обекти на тел. 112, но сигналът е с ниска степен на достоверност.

Това става ясно от прессъобщение на МВР изпратено до медиите. От него става ясно, че рискът е нисък, тъй като сигналът не се отнася за конкретен обект. Въпреки това са предприети рутинни мерки за гарантиране на обществената сигурност и безопасност на гражданите на публични места. 

Органите на реда изясняват сигнал за заплахи за обществени места, уточниха от МВР. Сигналът е подаден към 12.00 часа. Анонимен мъжки глас отправил заплахи "за различни обществени обекти".

Съгласно процедурите при подобни случаи, са уведомени отговорните институции и органите за охрана на реда. След анализ на данните, сигналът е оценен с ниска степен на достоверност и съответно евентуален риск, тъй като не се отнася за конкретен обект, уточняват от МВР.

Предприети са рутинни мерки за гарантиране на обществената сигурност и безопасност на публични места и обекти, засилено е вниманието на правоохранителните органи и различните структури за местна охрана. Предприети са действия за установяване на източника на съобщението, казват още от МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

13.05 2016 в 19:04

Анонимен мъж заплашвал незнайни обекти с неуточнени действия, но реална опасност няма.

Благодаря ви за информацията, много ми беше полезно....
 
X

Подкастът на OFFNews