Как се промени тенденцията в модата при дамските обувки

OFFNews 17 март 2021 в 12:00 990 0

Снимка Pixabay

Дамските обувки са нещо много повече от моден избор или нещо, което помага при придвижване. Жените изразяват емоция, желание, настроение и стил чрез тях.

Но тъй като не можем да се преборим с неизбежното отминаване на времето и да пренебрегнем промените, които настъпват, модните тенденции за 2021 г. са вече тук.

Да поговорим за тенденциите на дамските обувки през пролетно-летния сезон и как модата и търсенето на дамите се промениха през последната година.

Разбира се една голяма част от тенденциите в обувките за жени се запази, но няма как да не отбележим все по-засиленото желание на жените да избират удобството пред конкретната официална визия. Вероятно голяма роля в това сравнително ново явление на пазара се дължи на работата от вкъщи и като цяло промяната в ежедневието ни.

Сред най-предпочитаните модели тази година се нареждат ежедневните дамски обувки.

Вероятно няма да се учудите като чуете, че комфортът все още е приоритет по отношение на обувките, както и тяхната издръжливост.

Предвид по-застоелия начин на живот през 2020 и все по-продължителното носене на домашни чехли или дамски спортни обувки, сега повече от всякого имаме нужда да обуем нещо красиво, интересно и привличащо погледа, което същевременно да отговаря и на критериите за удобни дамски обувки. И тъй като полуофициалното и спортно облекло се наложи като новото нормално, ние сме в процес на обновяване на гардероба и обувките.

Обувки, подходящи за съчетание с поли, рокли и дънки също са все по-предпочитан избор при дамите. По-свободните дрехи, съчетани с комфортни и стилни дамски обувки, ще бъде основна тенденция и през 2021 година.

Българките са активни и динамични жени, които имат нужда от различни видове обувки в забързаното си ежедневие. Забелязват се тенденции, които подсказват, че жените в България ще предпочитат повече дамски ежедневни обувки, модерни дамски маратонки, сникърси, леки пролетни обувки за жени, балеринки, както и платформи с каишка. Обувките на платформа все още са модерни и ще са предпочитан избор и през 2021. Стремежа на производителите е да ги изработват с материали, които да осигуряват стабилност и удобство. Те са чудесен избор, тъй като с каишки, които държат крака на място и удобната си платформа, дават елегантност на визията, без да нарушават прекалено комфорта. Така наречените блокови токчета също ще заемат своето място сред предпочитаните дамски елегантни обувки, благодарение на допълнителната стабилност, която осигуряват.

Елегантните и официални дамски обувки са все по-малко предпочитани, като разбира се не броим специалните поводи, където са неминуема част от облеклото ни.

Още една тенденция, която се завръща, са моделите дамско сабо. Независимо дали ги харесвате или мразите, сабото е един от ретро моделите, които набират все по-голяма популярност, дори при по-млади момичета. Това вече не са познатите дизайни от 70-те, а лъскави и шикозни модели с винтидж излъчване. Комбинацията им с панталон се наложи през миналата година и през тази разнообразието им от цветове и материали се увеличава.

Подарете си настроение и комфорт с нови пролетно-летни обувки

В заключение можем да обобщим, че ни очаква цветна и стилна пролет, в която повече от всякога ще се залага на съчетание от комфорт, удобство, качествени материали и стилна, атрактивна визия при моделите дамски ежедневни обувки. Какво по-хубаво от това да изглеждаме и да се чувстваме еднакво добре?!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови