Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Иванчева притискала инвеститорите по три начина, обяви главният архитект

OFFNews 19 април 2018 в 20:40 9946 0

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева притискала инвеститорите по три начина, заяви главният архитект на София Здравко Здравков.

Той обясни, че прави тази констатация на базата на сигнали от инвеститори за неспазване на срокове от страна на районната администрация. 

Първият начин е необявяване на разрешение за строеж, след като такова е било издавано от главния архитект, вторият - незаверяване на планове за безопасност и планове за управление на отпадъци, третият - неспазване на процедурите по обявяване на градоустройствен план.

Според Здравков в администрацията на район "Младост" имало практика да не се обявяват разрешенията за строеж. Вместо това те "отлежавали" с месеци в кабинета на Иванчева, което е нарушение, защото след издаване на разрешение на строеж администрацията трябва да уведоми заинтересованите страни в 14-дневен срок. 

Има поредица от забавени градоустройствени преписки. Те били изпратени за обявяване, но това не се случвало, обясни Здравков. 

По думите му има над 10 жалби от инвеститори, според които в администрацията в "Младост" е имало забавяне на документи. По случаите е сезирана Комисията по архитектура. Изпратена е и справка до председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.

Здравков коментира, че Иванчева вършела работата си с "изключително нежелание" - нямала никакъв интерес да се занимава с проблемите на района и да комуникира с администрацията на главния архитект.

"Когато поемаш заявки пред избирателите, трябва да знаеш и как да ги изпълниш", подчерта той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews