12 000 подписа срещу БГ имигрантите за часове във Великобритания

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2013 в 15:02 5316 26

Кампанията на
Кампанията на "Дейли експрес"

 

Британският таблоид "Дейли експрес" призова читателите си към "кръстоносен поход" за затваряне на трудовия пазар на Великобритания за българи и румънци. Вестникът откри онлайн петиция, адресирана до премиера Дейвид Камерън и само за една нощ, по данни на изданието, тя е била подписана от над 10 000 души.

"28 милиона румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар" след 1 януари 2014 г“, мотивира антиимигрантската си кампания таблоидът.

Изданието посочва, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС, поради което гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата на британския трудов пазар. 

Публикацията обръща специално внимание на факта, че в двете държави има множество представители на "социално изключени групи", които имат склонност към извършване на престъпления и биха могли да натоварят социалната система на кралството.

"Дейли експрес" настоява премиерът Дейвид Камерън да "каже направо своето "Не" на Брюксел" и да удължи ограниченията за работа на българите и румънците във Великобритания след 31 декември 2013 г.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2013 в 13:58

По принцип съм против расизма, но тук не става въпрос за това, а ти Берние си просто един/една истеризирал/а субект.

Проблемът със бежанците е назряващ и се очаква ние да поемем основната тежест на "европейската солидарност". Което , съгласи се не е лека работа, въпреки благородната кауза. А целия х.й на тази солидарност ще го ядем ние, а не английските ни европейски братя. От тази гледна точка по-европейско би било въпросният вестник да започне да събира помощи и доброволци, които да ни помогнат в това тежко за Европа(нали сме част от нея) положение. Или поне да не нагнетяват допълнително напрежението като призовават за неизпълнение на клаузи от разни европейски споразумения. Та по този пункт от тази светлина мисля, че макар и метафорично, предложението на Вальо е адекватно.

По отношение на циганският етнос трябва отговорно да заявя, че тук не става въпрос за расизъм, а за реален поглед върху нещата. Неоспорим факт е, че за отрицателния имидж на българите в Европа са виновни на 80% представителите на въпросния етнос, които върлуват из всички европейски страни, занимават се изключително с незаконни дейности и гордо се наричат българи. Неоспорим факт е, че и в България въпросният етснос е изключително зле представен, поради същите причини - краде, лъже, живее на гърба на останалите българи и не желае да се променя и грам. Съжалявам, че трябва да го кажа, но този етнос не заслужава нищо по различно от категоризацията му като втора ръка хора. Така че съм съгласен и по тази точка с Вальо, но само до някъде. Редно е тези цигани да бъдат изпратени нейде, където да могат да се оправят единствено със собствени сили - например в сърцевината на Австралия, Китай или други ненаселени области.

Така че, Берние, ще ме прощаваш, но ситуацията е нова за света и старите понятия като расизъм и интеграция не вършат работа за разрешаване на ситуацията. Виенето ти и обидите ти нищо не променят, показването на единици успяли или поне нормално живеещи цигани вече не може да убеди никой в тезата, че всички ще станат такива до има-няма 10 години.

02.11 2013 в 01:50

Е, нека е честно! Ние пк ще си прокараме забрана за продажба на земя и сме квит. А не някви комунистически популистки мораториумчета! Бил съм в Англия, не ми хареса и няма да повторя. Аре пукайте кал колонисти скапани!

01.11 2013 в 21:03

"Изданието посочва, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС, поради което гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата на британския трудов пазар." Не, благодаря! Там при грозните ви жени и скапаното ви време крака ми няма да стъпи. Щом вие си затваряте пазарите, ние си затваряме плажовете за неадекватните ви пияни туристи дето пият първа, втора бира и в третата се давят!
По всяко време на годината бих мизерствал тук вместо да ходя да им лижа задниците на тия моржове, та чак сигурно ще искат и да им се усмихваш през това време!

01.11 2013 в 18:20

и мангалите бонус

01.11 2013 в 18:20

Абе брат'чет, ми то освен изброените си останал само ти в тоя район!

01.11 2013 в 17:11

Уфффф! Какво се правиш на неразбрал. Когато тази "новина" обиколи 2 пъти земното кълбо какво остана след нея? За тях те са български граждани, граждани на България. Да не ти казвам колко изгодно им е в момента да ги наричат така!
Мога да ти го кажа и по друг начин. 90% от българите показват втория си паспорт, а не българския.

01.11 2013 в 16:55

Че кой да иска да стои при тези, които още имат социални класове и открито пропагандират дискриминация...

01.11 2013 в 16:49

Ники, пишеш откровени простотии и пълни глупости пич... Ти май, освен на Острова не си ходил и на училище...

01.11 2013 в 16:37

Хайде пък сега, ами и ти не се обаждай под всеки коментар, че взе да досаждаш.
И в България има рижави, и в Англия и Холандия има доста хубави жени, не ги мисли англичаните. Пък дори на китайците тънкопишковци им се отваря парашута навсякъде, при това с доста хубави жени, което не може да се каже за незадоволените форумни хейтъри.
Набий си в главата момченце, патриотът уважава своята страна и народ достатъчно, за да му е нужно да мрази останалите.
Поне ника си да беше осмислил, прочети малко книжици по история да ти просветне.

01.11 2013 в 16:32

Всъщност, не. Харесвам си държавата, харесвам си работата, добре платен съм, с честен труд. Семейството ми е тук, приятелите ми са тук. Предлагам ТИ да се вдигнеш и да запрашиш на някъде, защото омирисваш хубавата ми страна.
 
X