Ден без коли в центъра на София

OFFNews 22 септември 2014 в 09:55 2638 2

Част от центъра на София ще е затворен днес за автомобили по случай Европейския ден без автомобили, съобщиха от Столичната община.

От 9 до 17 ч. ще бъде затворена за автомобили зоната, ограничена от бул. „Княз Александър Дондуков”, ул. „11-ти август”, ул. „Врабча”, бул. „Васил Левски”, ул. „Аксаков”, ул. „6-ти септември”, ул. „Ген. Гурко”, ул. „Леге”, ул. „Позитано”, бул. „Витоша”, бул. „Княз Александър Дондуков”, с изключение на граничните улици и булеварди.

От Центъра за градска мобилност, които са инициатор на отбелязването на Европейския ден без автомобили, канят жителите и гостите на града в зоната без коли да се разходят с велосипедите си, както и да включат децата си в организираните прояви.

Идеята е поне за един ден да се лишим от удобството на автомобила и да предпочетем по-здравословния и екологичен начин на живот.

От 11.00 ч. може да разгледате изложбата с творби на Роден в галерията, която още няколко дни ще е в България.

В 11.30 ч. художникът Иван Яхнаджиев ще отвори "ателие на открито", за да предложи помощта си за рисунките на децата, които желаят да се включат в проявата.

В 13.00 ч. ще започне детското състезание, организирано от сдружение "365", което е инициатор на ежедневния "Free Sofia Tour".

От 10.30 до 15.30 ч. на пл. "Княз Александър Първи" ще са проявите по случай Деня на независимостта.

На 20, 21 и 22 септември се движи и информационния ретро-трамвай, в който ще може да се получи информация за градския транспорт, проектите, по които се работи, както и да се послуша музика, изпълнена от ученици от 144 СОУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews