Quantcast

Андреева вика екипи от Благоевград за Спешната помощ в София

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 12:26 3385 3

Спешните медици от Благоевград не искат да идват в София

Спешните медици в Благоевград не искат да бъдат командировани в София, съобщи БГНЕС.

Заповедта на здравния министър Таня Андреева за това, че медици ще трябва да работят в столицата, е издадена вчера следобед, но без да е посочена конкретна дата за заминаването им.

Въпреки това медиците са в шок, като особено това важи за шофьорите, които дори заплашват да излязат в болничен, за да не бъдат командировани.

Те се притесняват най-вече от това, че ще трябва да изпълняват софийски адреси, при положение, че едва се справят с адресите в Благоевград заради смяната на имената на улиците и липсата на номерация на жилищните блокове.

От всеки от десетте филиала на Спешния център в Благоевград трябва да бъде осигурен по един екип от лекар, медицинска сестра и санитар. От кои филиали ще бъдат изпратени екипите ще зависи от директора на Спешния център, като се очаква екипите да бъдат комплектовани от филиалите в Благоевград, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Разлог и Банско.

В същото време работещите в Центъра за спешна медицинска помощ я София също обявиха, че са против командироването на екипи от страната в столицата. По този повод те внесоха декларация в Министерството на здравеопазването.

Протестиращите спешни медици настояха заповедта на министър Андреева да бъде отменена, тъй като според тях екипите от страната няма да могат да се справят със спецификата на столицата, а шофьорите не познават София и няма да знаят в коя от всички 90 болници трябва да бъде закаран съответния пациент.

Временният директор на Центъра за спешна медицинска помощ в София д-р Александър Златанов посочи в сряда, че е получил обещания за помощ за сформиране на допълнителни екипи от спешни центрове в страната.

Той каза още, че ще започне разговори със Столична община за това да заработят изнесените центрове в „Младост“ и „Люлин“, които не функционират в момента заради липсата на екипи.

В същото време протестите на спешните медици в София продължават. Те са решили да протестират всеки ден, докато исканията им не бъдат изпълнени. Медиците настояват за това настоящият директор на Центъра д-р Георги Гелев да остане на работа, искат увеличение на заплатите, връщане на кабинетите за неотложна помощ и за създаване на повече екипи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 16:54

Браво другарко приятелка на най-добрата приятелка на Вожда Стани Шеф. Виждам, че правилно сте се устремили към моделите от държавата-идеал Северна Корея. Това е само началото - надявам се след контрапротестиращи, полицаи и медици да не се спрете. Време е като в Пхенян и жителите на столицата да са командировани от други части на страната за кратко, на ротационен принцип.

05.06 2014 в 14:08

Това правитлество чак толкова ли е некадърно?
Полицията е в комадировка откакто са дошли тези на власт(граница,парламент,море).Малките градове и села нямат полицаи,а те в вечна командировка.Сега става така и с Спешна Помощ.А какво ще правят другите градове?Явно Андреева не го е обмислила както трябва.
Големи "експерти" в това правителство ЕЙЙЙ!

05.06 2014 в 13:16

Тъпотията на комунделите бележи върхове при Андреева. Защо да се разваля работещата спешна в Благоевград, за да се замръчка положението в София?!ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ - ИМИТРА СЕ ДЕЙНОСТ,ЧИЙТО РЕЗУЛТАТА Е КРЪГЛА НУЛА!