Quantcast

Изненадваща проверка в Центъра за спешна помощ в София

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2014 в 12:30 6457 10

Изненадваща проверка в Центъра за сцепшна помощ в София

Изненадваща проверка на Агенция „Медицински одит“ посрещна медиците в Центъра за спешна медицинска помощ в София, съобщи bTV.

Новата проверка е започнала рано сутринта, когато медиците излизат на протест пред сградата на Центъра – при смяната на нощната и дневната смяна около 8 часа.

Заради проверката медиците не успяха да стигнат до сградата на здравното министерство за поредния протест срещу предложението за уволнение на директора на Центъра д-р Георги Гелев, за по-високи заплати и за решаване на проблемите в Спешната помощ.

Резултатите от последната проверка в Центъра, продължила няколко месеца, бяха оповестени миналия четвъртък. Тогава на сайта на Министерството на здравеопазването беше публикувано резюме на доклада на „Медицински одит“.

Проверката констатира редица нарушения. Например назначени на работа 25 лекари без специалност, грешки, пропуски и несъответствия по отношение на графиците, разписанията, поименни списъци, Вътрешните правила за работа на Центъра, Процедурата за получаване на дарения, за инвентаризация и други. Освен това заплатите на част от служителите са определяни индивидуално, като заплатите на едни са увеличавани с повече в сравнение с други, като заплати на служители в администрацията са увеличени повече от тези на медицински специалисти.

След срещата си с протестиращите спешни медици здравният министър Таня Андреева заяви, че проблемите в столичния Център за спешна медицинска помощ се дължат на лош мениджмънт.

Тази сутрин Андреева нарече "истерична" реакцията на спешните медици на предложението за уволнение на директора на ЦСМП д-р Георги Гелев.

Андреева е категорична, че в момента никой не знае какви точно са заплатите на служителите в Центъра и че предстои това да се узнае след разглеждане отново на документи.

В същото време протестите на медиците не спират. Те се заканиха да посрещнат временно назначения на поста директор на Центъра д-р Александър Златанов с жива верига.

Д-р Златанов обаче не се появи днес в ЦСМП, тъй като документите по командироването му в Центъра от РЗИ София-област, на който е директор, все още се обработват в здравното министерство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.06 2014 в 22:40

Не откривам подходяща статия от днес и не знам дали ще го видят редакторите; защо никоя ТВ дето все нищят Хероите-политици-Безродници не говори за това:
Група пияни мъже нападнаха майка с бебе в панагюрската болница „Събо Николов“ в четвъртък. Екшънът се разразил в детското отделение, където пострадалата Ани А. била с дъщеря си Неда. Вечерта майката влязла в конфликт с жена от ромски произход, която лежала с детето си в същото отделение. Двете дами се скарали, но нищо не предвещавало последвалия екшън. Ромката се обадила на мъжа си по телефона и му разказала за скандала, съобщава „Марица“.
Не след дълго група пияни мъже нахлули с гръм и трясък в болницата и започнали да чупят наред. Влезли в стаята на Ани А. и нападнали майката. Започнали да нанасят удари, един от които попаднал в тялото на петмесечното бебе на панагюрката. Ани паднала от леглото на земята, а една от другите жени в стаята се втурнала да прикрие бебето, за да не получи още удари. Дежурният лекар д-р Павлов и медицинската сестра се опитали да помогнат на пострадалата майка, но само предизвикали гнева на нападателите, които скочили срещу тях. След като решили, че са изпочупили достатъчно инвентар, бабаитите си тръгнали по живо по здраво.
На входа на болницата се разминали с полицаите, които се отзовали на сигнала за помощ. Междувременно ден след скандала в болницата стана ясно, че дежурният д-р Павлов, който също бе нападнат от пияната група по време на инцидента с бебето, е подал молба за напускане на многопрофилната болница в Панагюрище.
(от форума на Гонг - http://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=53&t=178619)

03.06 2014 в 15:32

Правилно!
Еднакви заплати и еднакво бедни!
А, и жените еднакво красиви и за всички!
И Станишев и Манолова да ни управляват!
Веднага!

03.06 2014 в 13:43

Проблемът не е в директора. Сега се сетиха да правят проверки. Защо не проверят как с 18 линейки се обслужва 2 млн. град? Хората колко проблеми им посочиха, структурни, те тръгнали проверки да правят! На НКВД ще си играят!

03.06 2014 в 13:40

!!!"25 лекари без специалност"??? Това червено недоразумение Андреева не е в час! В спешна се търсят лекари въобще, а тези със специалност са от по-старото поколение, които са пропилели шансовете си за по-добра работа. Наистина трябва да си се намразил, за да работиш в спешната.

03.06 2014 в 13:34

Неизвестен, като те чукне инфарктът и започнеш да гледаш като пребозал копелдак, ще видим разсъжденията ти.
Незабавна оставка на Андреева и изобщо на цялата червено-турска пасмина!

03.06 2014 в 13:21

По принцип съм против тези управляващи, но тук не ми се струват правилни тези протести. Значи очевидно е, че досегашното ръководство не може да се справи. Има нужда от смяна, която да дойде и да оправи насъбралия се батак в спешната помощ в София. Но същевременно вместо да поискат да участват по някакъв начин в избирането на специалис, който да оправи нещата те протестират за запазване на стария шеф, който не се справя. Аз не виждам логика в това нещо.

03.06 2014 в 13:02

Орешарски: "Да рзвалим седянката на медиците !"

03.06 2014 в 12:59

Типично по комунистически! Който надигне глава властта го смачква. Какво си мисли че ще постигне тъпата министърка с тези уж сплашващи проверки? Утре нова проверка ли ще инициира за да не могат да протестират хората. А министърката кой ще я провери (одитира) каква работа е свършила тя откакто е поела поста???

03.06 2014 в 12:47

Андреева се закопава сама, като се опитва да извърти публичното мнение чрез проверки. Един вид, контрапротест. Сякаш това, че има нарушения ще изличи окаяното състояние на Бърза помощ.

Впрочем, защо сега се сетиха да правят проверки? И нямаше ли тези нередности да останат скрити, ако нямаше протест срещу министъра?

03.06 2014 в 12:42

Тази мръсна пача Андреева си го търси много активно. Всички лекари трябва да спрат работа и да влязат в активна стачка. В Румъния цяла спешна помощ изведнъж замръзна и видяхме резултатите след това. Тия докато не ги принудиш ще се правят на велики и ще се опитват да мачкат хората.