Андреева: Няма да командироваме спешни екипи от страната

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2014 в 18:59 2116 4

Таня Андреева

Няма да се наложи командироване на спешни екипи от страната в Центъра за спешна медицинска помощ, ще се справим с ресурса в София. Това заяви здравният министър Таня Андреева.

Получихме съгласие за изпращане на екипи от повечето общински болници в София, както и от няколко частни болници, посочи Андреева.

По думите й има и лекари, които са изразили желание да поемат дежурства.

Вчера следобед Спешни центрове в страната са получили заповед за подготовката на екипи, които да бъдат командировани в столицата в помощ на столичния център.

Получих два отказа, но повечето Центрове изразиха готовност да помогнат. Заповедта обаче не ги задължава по никакъв начин и няма да има санкции за тези, които не могат да осигурят екипи. Идеята на заповедта е само да даде на директорите основание да изпратят свои служители в командировка, увери Андреева.

За момента са осигурени 4 допълнителни екипа, които ще бъдат включени в графиците на Центъра за спешна медицинска помощ в София, като те по закон могат да бъдат командировани за 45 дни, каза тя.

Притеснението си относно даване на дежурства в София изразиха спешни медици от Благоевград. В същото време спешните медици в столицата също обявиха, че не са съгласни с командироването на техни колеги от други градове на страната, тъй като те ще изпитват трудности да се справят с откриването на адреси и ориентирането в коя болница да бъдат откарани болните.

По повод необходимия допълнителен ресурс за спешната помощ Андреева отново заяви, че в ЦСМП в София има необходимия ресурс, тъй като всеки месец в Центъра се превеждат по 140 000 лева, но той не е рапределян по правилния начин.

Само с разпределяне на наличните средства ще се получи увеличение на заплатите на медиците, подчерта здравният министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2014 в 21:50

Цели 4 екипа ли ще са допълнението?
Тя тази явно пак не е чула медиците от спешната че трябва да са 34 екипа,а дежурства дават 11 екипа.Как така ги запълва с 4 екипа останалото от 11 до 34 направо невдявам?!?!?!

05.06 2014 в 21:10

Тази е кръгла идиотка! Не мога да насмогна да я опорвергавам. Боже, опази!

05.06 2014 в 21:08

В същото време спешните медици в столицата също обявиха, че не са съгласни с командироването на техни колеги от други градове на страната, тъй като те ще изпитват трудности да се справят с откриването на адреси и ориентирането в коя болница да бъдат откарани болните.
------
Нагло, много нагло, свикнали сте да се правите, че работите и пари да получавате. И като ви кажат в очите, че никаква работа не вършите - държавата ви виновна. Вие да не би в Бърза помощ да назначавате само кадри с 10 годишен стаж в същата Бърза помощ? Малко безмислено звучи, нали. Всички които идват в Бърза помощ - София са гении на откриване на адреси в София, нали. Келеши мръсни. Отживяхте си в тази Бърза помощ, и мило и драго давате всичко да си върви по старому!

05.06 2014 в 19:13

... да не забравите да командировате полицайчетата...

... хахахахахахаха

... най-обичам селски ченгета на жълтите павета!Щото е БУНТ!

... хахахахахахахахаха