Редовен доставчик на НСО е единствен кандидат за новите бронирани автомобили

Юлиан Христов 31 октомври 2016 в 13:04 14547 6

Редовен доставчик за НСО е единствен кандидат за новите бронирани автомобили

Фирма, която редовно печели обществени поръчки на Националната служба за охрана (НСО) за доставка на автомобили и резервни части за тях, остана единствен фаворит за новата поръчка на бронирани автомобили за властта.  

През септември службата обяви, че има намерение да похарчи близо 2.5 млн. лв. за два бронирани автомобила от висок клас. Процедурата беше обявена през септември, като изискванията са автомобилите да са фабрично нови, неупотребявани, произведени не по-рано от 2016 г. и да са от една марка. Колите трябва да бъдат доставени до 31 януари 2017 година. 

На обявения конкурс са се явили две фирми, става ясно от документацията по поръчката. На 11 октомври комисията по избора на доставчик е отворила заявленията за участие на "Балкан Стар Ритейл" и "Спешъл Тактикъл Съплайс". При отварянето на заявленията е участвал представител на първата фирма, който е поискал да се запознае с документите и заявлението на другата фирма. Една седмица по-късно е проведено ново заседание, на което са разгледани документите на двете фирми и е установено, че "Спешъл Тактикъл Съплайс" не са предоставили две неща - сертификат за доставка на автомобили и доказателство, че фирмата е част от дистрибуторската мрежа в България на производител на автомобили. Вместо това кандидатът е предоставил оторизационно писмо от "Траско - Бремен", които са доставчик и производител на бронирани машини. 

В искания срок от пет дни исканите документи не са предоставени и на 27 октомври комисията обявява, че отстранява "Спешъл Тактикъл Съплайс" от надпреварата, като смята да покани за оферта "Балкан Стар Ритейл". Проучване на НСО показало, че фирмата, която се представлява от "Спешъл Тактикъл Съплайс", всъщност "не произвежда марки автомобили, а извършва брониране на превозни средства, произведени от друг производител, като последният притежава правата за производството на съответната марка автомобили". 

Фирмата, която трябва да предостави оферта на НСО, е неин редовен контрагент. През септември 2014 година "Балкан Стар Ритейл" печели поръчка за доставка на нов товарен автомобил Мицубиши Фузо 9C 15 Кантер за 103 704.36 с ДДС. Година по-късно печели и поръчката за доставка на резервни части на тази кола. Освен това "Балкан Стар Ритейл" доставя резервни части за Jeep и Mercedes за около 440 хил. лв. с ДДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13709

4

Маргарит

31.10 2016 в 15:24

А като внасят Мерцедес защо ни заблуждават с БМВ от снимката?

14469

3

случайно прочетох

31.10 2016 в 14:36

От народната любов ли ще се пазят?


15256

2

mendi

31.10 2016 в 14:00

А защо са й на властта бронирани автомобили а не обикновенни?