Из делниците на един луд (24-28 юли)

Тони Филипов, д-р 31 юли 2017 в 16:27 26455 4

Понеделник, 24 юли

Депутатът Суджуков напуснал парламента. Напълно доброволно и по препоръка на премиера. Поради което Цецерон му изказа благодарност: "Искам да благодаря на Живко Мартинов за неговото волеизявление да напусне парламента, за да не пречи нито на разследването и преди всичко - да не се руши авторитетът на партия ГЕРБ и на министър-председателя Борисов. Всеки допуска грешки в живота си, но въпросът е да имаш силата да излезеш от дадена сложна ситуация…"

„Всеки допуска грешки“… Тоя ги допускал от 2011 г., когато оглавил структурата, та до 2017 г. То даже не са и грешки, ами направо престъпления.

От бТВ се срещнали с бизнесмена, който в Добрич бил известен като „личния колбасар на Борисов“. През 2011 г. Мартинов го посещава и му обяснява некои положения: „Убеди ме, че съм в някакъв списък, който трябва да си плащаме, да финансираме партията. Иначе имаше и думите: "ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н."

„И искаше суджукът да бъде направен по определена рецепта, защото е за еди кой си, ако не му харесал, после всички сме умрели…“

Човекът давал, докато можал, но по едно време му дошло нанагорно и отказал. И Мартинов си изпълнил обещанията – пратил му НАП: „Написаха ни актове и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е". И нямало на кого да се оплаче, понеже в Добрич нема арменски поп. А Мартинов контролирал всички други институции.

Както каза Цацаров, нито един от тези суджуци не е стигнал до премиера. Но дори и да беше стигнал, щеше да е без значение. В петък премиерът ще обясни: „Имам високо кръвно, аз суджук не ям! Всеки, който ме познава, знае… Моето име не е свързано по никакъв начин… Когато съм разбрал, на мига сме… го дали на прокурорите."

Късно разбрал... Ама берекет версин, щото можеше и изобщо да не разбере. Знаете ли на колко други места по родината стават такива свинщини и той още не е разбрал?

Иване, знаеш ли, че жена ти е травестит? Да. Ама казвайте ги тия работи, бе… Та, братя, казвайте му, бе!

С дата 5 август 2015, някъде по времето, когато се съсипва бизнесът на колбасаря, кореспондентът на „Дарик“ в Добрич предава: „Директорът на офиса на НАП в Добрич Димитър Димитров разписа Хартата на клиента и запозна служителите със съдържанието, принципите и ценностите, заложени в нея. Хартата обещава на гражданите и фирмите справедливо и честно отношение…“

Харта?! Мамка ви лицемерна!

Явно цялото ръководство на ГЕРБ в Добрич е било в кюпа, защото няма кой да оглави местната организация. Цветанов турил вицеадмирал Пламен Милушев, който обаче не е член на партията. И става малко като по закона за етажната собственост (Чл. 19, ал. 8), не е задължително домоуправителят да е от входа…

Те ти, булка, Спасовден… Активист на патриотите в канал за имигранти! Всъщност, знаете ли откъде идва този израз? Има няколко хипотези за етимологията му. Една от тях е разказана във „Фолклорен еротикон“ на Флорентина Бадаланова. За една мома с голяма „кукуля“ и един овчерин, който си го мятал като мост през Дунава, та да минат овцете. Но не отива нам да разказваме такива разпасани истории. Нам стига да кажем поуката – щом си го търсиш, все някога си го намираш.

При хайка на полицията за нелегални имигранти в мрежата попаднала шефката на структурата на партията на Валери Симеонов в Костинброд Анелия Велева, кандидат за депутат от НФСБ на последните парламентарни избори.

Разбира се, Валери Симеонов и НФСБ нямат нищо общо, партията осъжда остро подобни криминални деяния.

Както сполучливо се изрази колегата Даниел Смилов, нито един суджук не е достигнал до Борисов и нито един бежанец - до Валери Симеонов. А след малко ще можем да добавим: и нито един стек цигари до Първанов.

Вторник, 25 юли

Шефът на АБЧ Петър Харалампиев вика, че след 1989 г. между 2.7 и 3.5 млн. българи са емигрирали. В момента само в страните от ЕС учат около 30 хил. български студенти. А зам.-министърът на труда Султанка Петрова, отговорна за демографска политика, допълва, че от всички тях едва 20-30 се завръщат у нас.

С една дума билетът в 99.99% от случаите е one way ticket… never coming back.

Според Султанка имало два начина да възродим родината: "Единият е да възвърнем българските ценности, традиции и култура. Вторият е чрез разработване на регионални демографски политики за решаването на проблемите във всеки един регион на България."

Ценности, традиции, програми, дрън-дрън… Както би казал бай Захари, лаф олсун, дай малко суджук!

Шефът на БСК Божидар Данев вика: „Сривът на инвестициите е вследствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават.“

Ех, господа-другари! Оня, изпод чийто шинел сте излезли всичките, казваше: „Ако плащаш с фъстъци - получаваш маймуни.“ Да, да, др. Живков го казваше! И после пускаше банани…

На вниманието на… А, бе, на който се интересува. Не искаме да влизаме в етнически некоректен дискурс… Това, че изядоха лебедите на английската кралица не доказва, че и у нас така ще стане. Времената се менят. Вероятно и хората.

Та ще съобщим новината съвсем неутрално и безадресно, на който му е на късмет. На 27 юли в Борисовата градина, в реставрираното Патешко езеро, ще бъдат пуснати живи патета.

На мястото на общината бих опитал първо с гумени и, ако оцелеят, тогава да се пуснат и истински.

И за да видите, че съм наистина неутрален, ще съобщя още нещо, което със сигурност не засяга неспоменатия етнос. В Борисовата ще се осекат и малко дърва. А това тях не ги засяга, защото сега е разгарът на лятото, и, както е известно, те не събират дърва през лятото. Тоя проблем никога не стои на вниманието им преди 1-ви декември и то само ако е застудяло. Те работят по системата кан-бан – никакви складови наличности. Писал сме за това, да не се повтаряме…

Градските власти в румънската столица Букурещ ще раздадат 5000 ваучера по 500 леи (110 евро) за покупката на велосипеди или електрически тротинетки. Така се прави, г-жа Фандъкова!

Ама пък, от друга страна, Фандъкова не е виновна, че на Бойко приятелите са тъпи и крадат по старомодния начин. Та нима ако некой от Котараците внесе 5 хил. електрически тротинетки, общината ще откаже да направи една програма?

Ама не, тия са като оня китаец, за който скоро не сме ви казвал, който за пръв път ял свинско печено когато му се запалила кочината. И оттогава, колчем му се прияждало свинско печено, все си палел кочината.

Прости момчета, какво да ви кажа… И момичета, де. Гледайте какво написа във ФБ Лилето. Човек с вишо, че и магистратура!

В обща декларация „Нова република“, "Да, България", Зелените и БЗНС призоваха своите симпатизанти и "гражданите, които искат радикална съдебна реформа", да се готвят за масови протести.

Тая квадрига направила нещо като следизборна коалиция, пост коитос, ако мога така да се изразя, без да обидя пуританите.

Вместо да се отдадат на заслужена post-coital tristesse, те пак се възбуждат…

Тия господа, които заради глупост и тънки сметки сега гледат парламента изпод опашката на Коня, си въобразяват, че ние седим върху мешката и само чакаме откъде ще свирне тръбата, за да се стечем под знамената на некой Христо, на некой Радан, на некой зелен или оранжев. Защото ние друга работа и цел в живота, освен да правим масовка на въпросните господа, нямаме.

Не, господа! Тъжно ми е да го кажа, но вие се оказахте сляп клон в партийно-политическата еволюция. Турихте егото си над интересите на онези 250-300 хил. избиратели, които ви дадоха още един шанс. Има една дума – Илунга (ilunga) – на езика чилуба, който се говори в Югоизточно Конго. На български се превежда като веднъж стомна за вода, втори път… на третия път със стомната по кратуната.

Вчера в центъра на София посред бял ден неизвестни мъже с качулки пребиха нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й. Което даде повод на някои приятели във Фейсбук, например Роман Рачков, да допуснат, че започва съдебната реформа.

Но това е доста прибързано съждение. Днес, пак посред бял ден и пак в центъра на София, неизвестни мъже без качулки, пребиха журналиста от БНТ Иво Никодимов. С една дума, асортиментът се разширява. Включват се и нови професии, освен лекарите, които ги бият ката ден и станаха банални вече.

През 2003 г. пребиха двама митничари. То ги преби трети митничар, ама случаят послужи на Милен Велчев да поиска митничарите да се вкарат в НК като защитен вид. И тогава ние предложихме нещо много разумно, което, ако се беше приело, въпросът щеше да е решен веднъж и завинаги. Предложихме да влезем в НК по професии – за побой над даскал толкова и толкова, на журналист – толкова, на доктор, на депутат… (Те депутатите още не ги бият, но нека се предвиди овреме.) Така ще е най-справедливо. Щото сега ни бият без оглед на ценз и професионална подготовка, малко на късмет. А ако НК ни вземе под крилото си, бандитите бая ще се замислят. Първо ще питат и после ще бият.”

Така де, не сме ли бил прав?

Турция сменя посланика си в София Сюлейман Гьокче, понеже Борисов се оплака на султана, че много ни се бъркал в къщните работи. На негово място идва некой си друг, чието име ще запомним, ако се наложи. Гьокче го пращат в Гватемала. Защо в Гватемала ли? Защото няма по-далече…

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8981

4

Иван Иванов

04.08 2017 в 14:37

Както винаги точно и много забавно. Благодаря, докторе, Вие сте един от малкото, които правят настоящето ни поносимо...

12094

3

дони

04.08 2017 в 13:39

Творческа криза, а?...

12450

2

Alicante

31.07 2017 в 19:15

Доктора пак е голям :) много много добър анализ на седмицата, даже малко е смекчил тона за някои фрапантни зулуми, които са станали. Като цяло - браво!

Хареса ми това:"Докато ние честните хора, относително честни,"... опит за откровение, а док? Малко самокритика и/или самоирония - браво, достойно е...ти знаеш защо :) И все пак - предимно си честен и обективен, въпреки всичко,...това е похвално. Комплименти!

42249

1

Denis Rizanov

31.07 2017 в 17:03

д-р Тони, Стойко, вземи едно скромно предложение от мен за следващата седмица. Разведри малко обстановка, все пак лято е. :)

https://pbs.twimg.com/media/DFu_j6MXoAAc4QN.jpg