Из делниците на един луд (18-22 януари)

Тони Филипов, д-р 24 януари 2021 в 18:52 69393 0

Понеделник, 18 януари

Ген. Наско вика: "Има вариант да бъде създадено мнозинство и правителство, което да отмести "Борисовата държава“, и това може да стане чрез механизъм, по който ние, ДБ, получим мандат. Това е твърде възможно, защото първата и втората политическа сила няма да имат мнозинство според социологическите проучвания… С БСП ще преговаряме, ако подкрепят нашата програма, но искам да съм ясен, че няма да подкрепим политическо правителство на БСП…

Те няма да подкрепят правителство на БКП, но се надат БСП да приеме тяхната програма и да подкрепи тяхно правителство!
Просовидения на гладна кокоша.

Тези разсъждения по някакъв начин ме препратиха към мераците на Джуджето Хаяско: „Обаче тортата - поравно, иначе няма да е честно. На мене половината и на вас половината. Ако някой не иска, може да ме помоли - аз ще му услужа и ще му взема неговото парче, без да му искам нищо друго. Нищо. Освен ако не иска да ми даде нещо. Например... може да са лешници в сметана и... и... и всякакви други работи...

Е, до изборите има още два месеца и половина, не пречи да си помечтае. Но, честно казано, идея нямам как ще я отместим Бойковата държава. Не че не ми се иска да започнем отново и този път да подхванем нещата откъм добрия край, но как? Борисов е решил да стане исторически и няма да си отиде без революция.

„Нова тв" свалила от програмата си предаването "Беновска пита" - казионна продукция, предназначена да обгрижва властта и да облайва опозицията.

„За народа загуба велика!“ Беновска е добре известна с много неща, но другите са по-интересни. Като например приходите ѝ от баданаренето на властта, дейност с минимални разходи на материали и висока норма на печалба.

През 2019 г. радиото на Беновска "К2" е получило от министерствата на икономиката над 30 хил. лв., от туризма - 20 хил. лв., от МОСВ - 10 хил. лв., над 17 хил. лв. от Столичната община. През 2018 г. ББР е наляла 70 хил. лв. в бялата гушка на Беновска, а земеделското и социалното министерства по 15. Нека ѝ е зле. А някои викаха, че е луда! Ние сме луди, ние… Зер ще ни падне варакът, ако малко се понаведем!

Се е харно за челяка да е скромен и разбран -

не пречупва се гръбнака от един учтив метан.

Яко е намазала и баничарката Велева, известна с това, че никога не рита тръна боса! Тъждествена е със силата, докато е сила, после я сменя! И тя има биография, богата на лекета. Нейният Институт за стратегии и анализи е сключил договори за месечни абонаменти с 5 общини в Кърджалийско и е получила по 8000 лв. за "месечен абонамент за периодични доклади“, пише Емилия Милчева.

Институт?! И на визитна картичка стои добре!

Това са успелите журналисти у нас. И, както би казал любимият Селин, ще ми се да повърна върху вулгарния им успех!

Боже, Боже… Защо бе, Боже, защо ни наказа с най-крадливите и най-некадърните управници! Специално за нас ли ги измисли?

Третият лъч на метрото пропаднал. Срутили го подпочвените води на Перловската бара. Строител на участъка е небезизвестната фирма "Трейс", оставила ярки дири от строителните си безобразия из цялата родина.

Това не е обикновена некадърност! Изисква се особено можене в неможенето! И сега до станция "Театрална" ще се ходи с метро, а от там до "Хаджи Димитър" с рейса. И става малко като гъвкавата автоматизирана повдигаща система (ГАПС) „Робот-циганин“, за която съм ви писал още в първата книга.

ПКП излезе права, че одим пеша.

Някъде между 2180 и 2160 г. пр. н. е. във Вавилон изграждат един от първите известни тунели. Широк е 4 м и е висок 5 м. Построен е с кирки и от тухли! И векове се е използвал без да протече!

Пък в древна Гърция, на остров Самос, тиранинът Поликрат поръчал на дипломиран инженер Евпалинос да построи един километър тунел, по който да се докарва вода. Евпалинос го подкарал от двете страни и в средата разминаването било само 60 см. На километър! Експлоатиран е около 100 Борисови мандата. Между другото, в тоя тунел се е крил Питагор, когато нещо се скарал с Поликрат и оня джелатин искал да го скъсява откъде главата…

Казах Самос, та се сетих, че и там има българска връзка, макар и от много по-късна дата. Между 1834 и 1912 г. островът е автономно княжество в рамките на Османската империя, като първият му княз до 1850 е Стефан Богориди.

То къде ли няма българска връзка. Чета в OFFNews, че и правителството в Холандия май пак заради българска връзка паднало. Плащало милиони евра за детски надбавки на разбойници от едно българско село.

Та за строителството. Не може да се краде 30-40% от парите и то да е качествено. Знаете ли оня действителен случай, дето един наш министър посетил колегата си в Италия. Поканили го на гости във вилата. То не вила, ами палацо! Пита нашият откъде, наследство? Ба, наследство! Виждаш ли оная магистрала? Асфалтът й е 13 см., вместо 15. И от там. На следващата година идва италианецът. Нашия го води в къщата си. То не къща, а сарай. От къде, бе, колега, пита италианецът? Как откъде, виждаш ли онази магистрала? Не, рекъл италианецът, никаква магистрала не виждам.

Именно! От там!

Пък боецът Георги Георгиев разправя, че дебелогъзниците от КФН си раздали бонуси и премии за 1 206 516 лв.! От получилите гласност записи на Борисов става ясно, че КФН, е една от важните бухалки на управляващите, където се назначават само верни на господарите хора. („Раздуйте това, че вкарах КФН по "Еврохолд" на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене".) И човекът се съобрази. Ама то не само КФН е бухалка. Ами КЗК, ами Комисията по хазарта… Тия имат повече бухалки от на Раева гимнастичките.

Вторник, 19 януари

Студ, студ, студ… Види му се края, ама тая нощ мачка и поганец са спали заедно. За такова време народният гений казва, че дори и адвокатите ходели с ръце в собствените си джобове. Да не повярваш…

Но студът си има и добрата страна. Както констатира още през далечната 2002 г. Даниел Вълчев, "Нито едно правителство не е имало висок рейтинг през отоплителния сезон”.

Ей, проверихте ли в медицинските справочници какво значи кремастерична ретракция? Знаете ли какво ми написа една госпожа? Малко ми е неудобно, но ще ви го кажа. По-хубаво от това да имаш топки е да ги споделиш с някой, който си няма. Християнско е някак.

Християнско е, дума да няма! Още в Библията пише: „Ако имаш две топки, сподели ги с ближната си.

А то споделиш ли тях…

В Библията е казано също, че щом пожелаеш една жена в мислите си, вече си прелюбодействал. Та се замислих. Има едни хубавки госпожи, които ката ден си качват снимки в интернет. И учителки съм идентифицирал сред тях. Пък едни други госпожи, не знам, закъсали ли са, що ли, но в тия студове качват снимки си по бански. И трябва да си от желязо, та да не вземеш отношение. Това води ли се за прелюбодеяние?

Сега се сещам, че в „Светите застъпници“ Елин Пелин пише, че основателят на манастирите Св. Теодосий повикал на събор сподвижниците си да обмислят и да поискат от Господа, щото зачатието на хората да става чрез невинен поглед, а не чрез телесно побесняване.

Представям си… Българите сме царе да гледаме невинно. Повери на българин да пази жена или пари и той все ще направи някоя поразия, викаше Буров.

Една Виолета написа във Фейсбук, че през 1678 г. жителите на английското градче Хай Уикъм положили началото на интересна традиция. В деня след изборите те качвали новоизбрания кмет на кантара. След година повтаряли процедурата. Ако кметът е наддал, значи се е поддал на изкушението. И започвали да го освиркват, да го замерят с развалени яйца.

Представяте ли си Борисов, дето все повече придобива телосложението на билярдна топка?! Трябва да го подложим направо на лапидация. С камъни, не с яйца. 

По света е имало и още има много хубави традиции. Понеже сме в етап на пълна законодателна мизерия, та да ви кажа какъв обичай имали в една област на древна Гърция. Поставяли вносителя на закона на една височка платформа и му мятали примката на шията. Ако законът е добър, махали примката. Ако законът е калпав – махали платформата. Малко е варварско, но мисля, че подбужда към по-сериозно отношение към законотворчеството.

За Сиена съм ви казвал как първо убиват, после почитат. А не преди това, както правим ние и все произвеждаме култове, дори и когато няма личности.

Шефът на Метрополитена Братоев намекна оня ден, че има съмнения за некачествен бетон в пропадналия участък на метрото. А той е поставен отново от „Трейс“. От „Спаси София“ поискаха да се въведе черен списък на фирми, които строят некачествено. И ако това стане, мисля, че ще сме единодушни, че начело на този списък трябва да стои „Трейс“! Повече от заслужено. Заради строителните им зулуми на пътя край Своге загинаха 20 души!

Институтът по пътна безопасност описа серия от грешки и пропуски. И какво? Нищо! „Трейс“ продължава да усвоява стотици милиони годишно.

Оръжията не убиват. Тъпите копелета с оръжия убиват!“ Асфалтът и бетонът не убиват! Убиват алчните копелета, които ги крадат!

Убива корупцията, която у нас вече приема размерите на природна бедствие!

Сряда, 20 януари

Байдън встъпи в длъжност. Всичко живо само с това се занимава. И който разбира и който не разбира, все коментира. Байгън от Байдън! Нека видим първо как ще я подкара, после ще коментираме. Ясно е, че ни връща в познатия свят. На дали това е най-добрият от възможните светове?

Според колегите от Bird.bg Братоев е бил ортак с Йордан Христов, подставеният младоженец, дето уж се ожени за момата от Барселона, та белким престанат да я свързват, нея и къщата ѝ, с Бойко Борисов. Двамата били в УС на "Химмаш" от 2004 до 2010 г. В този период дружеството е собственост на няколко офшорки, една от които е управлявана от бившата съпруга на младоженеца.

Може и нищо да не значи, но едва ли.

Д-р Кунчев вика: „Проблемът е как да обясним на хората, че трябва да се ваксинират.“

Да бе, да, това ви е проблемът, ама друг път!

Дариткова се избърса с тях! Рече, че специалистите са избрали още нерегистрираната и с ниска степен на ефективност ваксина на „Астра Зенека“. Ама много ниска – 20-30% по-ниска от другите ваксини.

После и Томислав Дончев го повтори: „Решението … е по препоръка на здравните експерти.“

И вие не мъцнахте, да ви и на експертите! Така де, кой си рита хляба в такива времена.

Не мога да реша само дали въпросните експерти са на директна продажба или минават през посредничеството на ГЕРБ. Щото не е тайна, че фармацевтичните компании поддържат пазарни отношения с немалка част от лекарското съсловие – било с безплатни мостри, със спонсориране на конференции, конгреси по света и у нас, специализации… Не е хубаво така да се говори, но от дългия си вече живот съм се научил, че там, където няма логично обяснение, има финансово. Нема какво да се убеждаваме, всичко се продава. И съвестите също. И доста са поевтинели.

Понякога ме обземат едни съмнения. Дали и аз на тяхно място… Дето вика една позната: Life is short. Eat dessert first. И в един момент на човек му става байгън все да духа супата, не ли?

Питат го Кунчев дали заради майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Паунова сме поръчали 4.5 млн. ваксини на „Астра…“

"Ако мислите, че "Пфайзер" (обърка се, става дума за „Астра Зенека“ – бел. Т.Ф.) отдава значение кой на кого е майка и дъщеря?!"

Глейте го как се прави на улав! Професоре, биете ли жена си? Не съм професор…

Той предпочитал ваксината на „Астра Зенека", защото се съхранява в нормален хладилник. Ми да вземем китайска, тогава. На Sinovac също се съхранява в обикновен хладилник, от 2 до 8 градуса. Според „Ди Велт“ ефективността ѝ е от 92 до 97%, а трайността - 3 г.

Докторе, всяка вечер преди да заспите си повтаряйте: „Primum non nocere“!

За ваксините се получи въпрос от читателя Мартин Захариев: „Някой да е чул, дали ще разрешат браковете между ваксинирани и неваксинирани?“ Ще разширя въпроса още малко: И ще има ли изискване младоженците да са ваксинирани с една и съща ваксина?

Настоявам оторизираните органи да отговорят на тези вълнуващи хората въпроси!

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови