Из делниците на един луд (13-17 януари)

Тони Филипов, д-р 19 януари 2014 в 18:49 24517 15

Тони Филипов
Тони Филипов

Понеделник, 13 януари

„Край на мъглите, сняг не се задава”, успокоява ни „24 часа” относно метеорологичната обстановка. И слава Богу, щото тая мъгла ми действа потискащо. Даже почнах да я сънувам. Честно! Онази нощ имах такъв кошмар: Вървя из някаква много гъста мъгла, туман направо. По-точно вървим, много хора вървим, може би целият народ вървим в мъгла. Да ти бръкнат в окото, няма да видиш... Някъде отпред са водачите, чуваме изкривените им от мъглата гласове. Подканят ни да ги следваме. И вървим, вървим... И понеже е мъгла, водачите не виждат, че ни водят към пропаст. Забелязват я едва когато са на ръба и спират. Но ние отзад не я виждаме, понеже е мъгла, и продължаваме да напираме напред. И ги бутнахме в пропастта, а заедно с тях и следващите ги в първите редици. Слава Богу, не изпопадахме всичките... После направихме кръгом и пак тръгнахме напред. Далече в мъглата се чуваха гласовете на новите ни водачи. И пак вървяхме, вървяхме... Колко съм вървял, не мога да кажа, но като се събудих, бях целия в пот... Не можах да заспя повече, до сутринта мислех тоя сън оптимистичен ли е, или песимистичен. Но най-страшното беше, че като се съмна и видях гъстата мъгла навън, почнах да се съмнявам дали съм сънувал...

Както и да е, да не ви занимавам с мене си…

Над 295 души станали съветниците в парламента: 107 към комисиите и 188 лични съветници на 134 депутати. Над 100 депутати предпочели да запазят парите за съветници за себе си. Депутатът от Атака проф. Станилов назначил за съветник сина си. А червеният Борис Цветков взел сина на колегата си Георги Мърков. Бившият съветник на премиера Станишев - Росен Карадимов, ще съветва лявата депутатка Сияна Фудулова. Между другото, Росен бил ортак на Моника по аферата с Хохегер. Прочетох в блога на Петър Петров едно разследване как Моника, която пред комисията в НС категорично отрече да е плащала на Росен или на негова фирма, всъщност му била превела около половин милион. Обаче цялата история се замаза… Както съм казвал и друг път, тая ще го съсипе Станишев. Из Фейсбук какви работи се пишат за нея, да ти настръхне косата…

Но има и по-лошо. Нашите все пак остават в рамките на конвенционалната неморалност, ако мога така да се изразя. Представителите на много леви, зелени и либерални партии от Северна Европа, като шведската социалдемократка Моника Грийн, датчанката Перниле Скипер от Социалистическата партия и т.н. искали узаконяване на сексуалните връзки между деца и родители, внуци и баби, демек да се разреши кръвосмешението. Нещо повече, искат да се въведе понятието “инцестофобия“ и всички “инцестофоби“ да бъдат наказвани по съдебен път. Медиите подготвят обществото да свиква с идеята и нищо чудно да се приеме, както се приеха еднополовите бракове в Дания и педофилията в Холандия.

Църквата е категорично против кръвосмешението (до 7 коляно). Но не винаги е било така. В историята на църквата има дълги периоди, които свидетелстват, че това не само е било разрешено, ами са го вършели и самите папи. През 904 г. на папския престол седнал Сергий III, който удушил своя предшественик Христофор. По това време конците в Рим дърпала куртизанката Теодора. Тя имала две дъщери, които я задминавали по развратност. По-голямата, Мароция, била необикновено красива и папата я направил своя любовница. Мароция му народила един куп деца, повечето от които се изредили на папския престол. После Мароция станала любовница и на наследника на Сергий Йоан X. Но понеже той й изневерявал с майка ѝ и сестра ѝ, тя накарала мъжа си, Тосканския маркиз Гюи, да го удуши. През 931 г. папа станал Йоан XI, син на Мароция и неин любовник. Мароция имала и друг син, Алберик, който също ѝ бил любовник. От него тя родила момче, което по-късно станало папа под името Йоан XII. И него Мароция въвела в леглото си още невръстен, ако че му се падала бабомайка…

В някои отношения църквата не се е променила и до днес.
Всичко това е ставало преди 1150 години. И сега някакви скандинавски идиоти, които са си надвили на масрафа до степен да се чудят какво да правят, искат да се разреши да онождат баба си! На тоя фон дори Сидеров не ми изглежда чак толкова страшен… Дето се вика, всичко е въпрос на сравнение.

Вторник, 14 януари

Станишев и Местан продължават да мълчат по скандала с Волен Сидеров. Направо им съчувствам, в курт капан са. Даже мисля, че с оглед достигане на по-голяма обективност, може да се направи елизия на буквата „т”. Вчера написах на читателите си на едно друго място какво казваше Джордж Карлин за подобни ситуации: „Когато фермерът чука овца, той го прави винаги на края на някоя урва. За да не може овцата да бяга напред, а да се дърпа назад.”
Затова никак не е странно, че вече десети ден от безобразията на Сидеров и компания овцата…, пардон, Станишев и Местан си траят.

Сънчо Стойчев ги защитава: „Всеки нормален човек осъжда това, което се е случило. Но политикът мисли за цялото и слага на кантара кое е по-важно. Да осъдим заслужаващия осъждане Сидеров и да разтурим парламента в момент, в който страната и икономиката вървят в позитивна насока, е безотговорно. Политик, който мисли за бъдещето на страната, ще направи компромис…”

Лично ние ще се молим в името на бъдещето на страната Сидеров да не извърши убийство, или някое друго тежко престъпление, както вещае отец Гелеменов. Макар че да удариш полицай също не е леко.

Само Кадиев осъди крепителя на мандата. Вика, че прочел доклада на прокуратурата и имало ужасяващи неща. Браво на Кадиев! Той за втори път в последните месеци постъпва мъжки. Първия път успя да прецака законопроекта на Данчо Ментата за намаляване на данъка на хазартните босове. Хазартния бос по-точно.

В „Труд” питат Христо Бойчев с какво би охарактеризирал политическото състояние в страната. Вика: „С желязната ограда край парламента. Винаги, щом БСП е във властта, парламентът се загражда с мантинели. Така беше при Виденов, така беше при тройната коалиция, така е и сега. Ако не си бил дълго в България, кацнеш и видиш мантинели около НС, да знаеш, че на власт е БСП, плюс ДПС. Те станаха вече една партия, която се разделя само преди изборите и след това пак се събира.”

Не знам. Това с мантинелите може да е и съвпадение… Обаче за ДПС и други го казаха. Бойко рече: „В ляво в момента няма партия, има левица, взета на концесия като мандатоносител.” И ги съветва да подпишат концесионен договор. Гоце пък направо обвини Станишев в тежка зависимост. „Решенията се вземат от един много тесен кръг посветени, даже ако щете и не от ръководството на БСП.” И намекна за Пеевски. То какво намекна, само дето не му каза името…

Фандъкова се хвали, че пускат в движение първите два от двайсетте нови трамвая. „Много отдавна, вика, София не е имала чисто нов трамвай.”
Ей, знаете ли, оня ден по линия №20 се возих на една машина на времето. Честно, направо се шашнах. Не подозирах, че такива антики се движат по релсите. Имаше врати и от двете страни. И миришеше на яхния и кисело зеле, точно както входовете на старите софийски кооперации. Струва си да се разбере от къде сме си набавили тази реликва и най-вече за колко.

Циганите правят световно мешере. Вероятно ще бъде нещо като съдът на белите хора в Страсбург. Очаква се да бъде оглавено от приора на Великото мешере в България Христо Младенов, бизнесмен от Левски.

На Първата национална конференция на Съвета на старейшините през април 2013 г. Мешерето се показа за пръв път. Състои се от 17 лидери на калдарашката общност, облечени в тоги досущ като българските магистрати.

Не мога да ви кажа какъв точно бизнес упражнява г-н Младенов. Бизнес активността на циганите напоследък се разпростира върху целия Наказателен кодекс… За бизнесмените от гр. Левски си спомням, че се писа, че през 2006 г. в Италия при международната операция „Елвис“, в която бе разбит канал за трафик на деца и жени, 30 от арестуваните бяха от богатите цигански фамилии в Левски. Дано приор Младенов не е забъркан в тия работи. Според някои свидетелства той се занимавал със строителство.

Ало, пенсиите, следете ми мисълта. Ако ви е възможно, де… Намислил съм един страхотен бизнес, но ще трябва и вие да се включите. Европа разполагала едва с две трети от пчелите, необходими за опрашването на растенията. Поради бума на биогоривата не достигали 7 млрд. пчели. Тежко било положението в Англия, Франция, Германия, Италия. Пълноценното опрашване рязко повишава добивите. Преди време пчеларите у нас се похвалиха, че вдигали производителността при слънчогледа и рапицата с 30%. И вземат по 20 лв. на декар. Така, това беше първо. 

Второ: пчелите не са незаменими. От една страна трудолюбието им е силно надценено, даже повече и от това на българите. Не знам дали знаете, но пчелите задължително си почивали на обяд. От друга страна Томас Ман разказва в "Йосиф в Египет" как братята на Йосиф го продават като роб и той попада в дома на някой си Петефрий. И го пращат в градината да опрашва финиковите палми. Щото те са двудомни растения. И не е като в Древен Египет да не е имало пчели, но египтяните не чакали само на тях. После жената на управителя го наклепала, че искал и нея да опраши, а всъщност тя го искала... Но да не се отплесваме…

Съберете сега едно и две. Мислите ли, че ще ви затрудни особено, ако изклатите един декар слънчоглед? При подходящ вятър ще свършите работата на десет пчелни семейства. Даже, според нас, можете да си позволите да вземате и по евтино от пчелите. Вместо да си клатите... краката, можете да клатите маслодайни култури във Франция, или Англия и с пари да си играете.

Та сега разработвам проект, който няма начин да не бъде финансиран и се надявам докато дойде време да цъфтят слънчогледът и рапицата, да съм в състояние да изпратя първите групи опрашители. Ще държим връзка.

Сряда, 15 януари

Министърката на младежта и спорта направила още едно от онези изказвания, които тръгват от устата ѝ направо за златния фонд на българската култура. По повод разправиите сред спортните стрелци госпожата рекла: "Имало е някаква тлееща компликация. Това са взаимоотношения между субекти, които са предпазливо отдалечени от изпълнителната власт като намеса и прочие, но няма какво да бягаме от отговорност - естествено, че като не могат сами да излязат от някакъв казус, трябва да се оплачат на държавата. Това е естествено намерение…"

Чудя се с какво толкова му е услужила на Лютвито, за да я направи министър. Чудя се и само неприлични мисли ми идват…
Мисля, че няма у нас, а почти съм сигурен, че и в света няма, спортист, способен да разбере този висок наратив. „Тлееща компликация”?! Ако беше министър само на спорта, иди-доди, обаче тя ще се грижи и за младежта! Да пази Господ!

Ало, братя! Както казва легендарният американски бейзболен треньор Йоги Бера, не е свършило, докато не свърши. Синоптикът от „Тв Мет“ Петър Янков вика, че зимата не си била тръгнала, напротив, сега идвала. През февруари и март щяло да има сняг на парцали и студ на кубици… „Ще се радваме на сняг тази зима, вика, макар и закъснял…"

Радвайте се… Те затова хората викат, че ако видите в гадно време по улицата да върви човек и да се усмихва, да знаете, че това е синоптик със сбъдната прогноза.

Френските власти се похвалили, че през 2013 г. изселили рекордните 19 380 броя цигани, главно даки и траки, ако ме разбирате… Което е почти двойно на минали години. През 2012 г. експулсирали 8455, а през 2011 – 9404. Според тамошните данни в страната пребивавали около 20 000 цигани и те се надяват за година-две да ги ликвидират напълно.

Напразно се надяват. Асен Колев, член на Съвета по етнически и демографски въпроси, съобщава, че Столипиново оредявало с по 30 души на нощ. От пловдивския квартал тръгвали по три коли, които срещу 80 евро откарвали пътниците до Париж. Предпочитали тази дестинация, защото там им помагали турците, с които столипиновци говорели на общ диалект (истанбулски). Мъжете намирали работа като зидари, мазачи и фаянсаджии, а жените чистели къщи. Това Колев го твърди, не ние! Другата предпочитана дестинация била Германия. Англия отбягвали вероятно заради лошото време. Циганите много мразят лошо време… Което ме кара да мисля, че щом циганите бягат, Янков може и да е прав, зимата тепърва да идва. Знаете сигурно, че в Америка не правят прогноза за зимата без да вземат под внимание колко дърва събират индианците.

Значи само от Столипиново пращаме по 10950 цигани годишно. Но то не е само Столипиново. Ами Факултето в София, „Максуда” във Варна, Пич маала в Пазарджик, „Надежда” в Сливен… Да не разкриваме всичките си ресурси, щото може да са държавна тайна. А румънците имат много по-големи запаси от нашите. Колкото и да връщат французите, никога не могат да върнат толкова, колкото ние можем да пратим.

Четвъртък, 16 януари

„Бареков на конгрес на ЕНП”, ликува „Стандарт”. Лидерът на несъществуващата още партия щял да бъде включен в официалната делегация, леко да не паднете, на Земеделски народен съюз (ЗНС) за конгреса на ЕНП в Дъблин. Това им съобщил депутатът от КБ и председател на ЗНС Румен Йончев. Бареков пък щял да им върне любезността като ги покани на учредителния конгрес на „България без цензура” в края на януари. На конгреса щели официално да се съюзят.

Гърнето само си подбира зарзавата…

Пък в пространно интервю в „Монитор” питат Барека какво мисли за реанимирането на АБВ. Защо трябва да мисли за всичко и най-вече защо трябва да знаем какво мисли, не мога да ви кажа… Та вика: „Няма съмнение, че АБВ е продуцирано от Бойко Борисов чрез стария му другар агент Гоце. Всички помним записите по случая Мишо Бирата…”

Кога човек е перде, то е за цял живот. Това го казваме по принцип, щото познаваме такива хора…

Колкото до Бареков, помним една негова статия (да ни прости Господ преувеличението!) в „Стандарт” през 2008 г. озаглавена „Презареждане за Първанов”, в която го наричаше „остров на спокойствието”, „носител на толерантността”, „баща на нацията." (Последното принуди наша милост доброволно да поиска статут на копеле.) Вещаеше му „добри дни”, „чудесно политическо бъдеще”. "Първанов бил изчерпан. Дрън-дрън! Ако това е изчерпване, скоро ще го видим, че е презаредил батериите."

Остава сега и Дърева да се отметне…

Софийски градски съд решил Кристина Патрашкова да плати 18 бонки контрибуции на Люба Кулезич задето я нерекла "Курволезич" и "дъното на отходната журналистика" в статия във в. „Галерия” през 2009 г. Районният съд постановил 2 000 лв., но Патрашкова обжалвала и в Софийски градски вдигнали сумата драстично. И голяма бяла птица като си, пак е за цял живот… Ние например щяхме да вземем предвид слуховете за връзка на Цветанов и Борисов с Нова ТВ, щяхме да вземем предвид също кой е шеф на СГС, на кой е приятел, кога и как беше избран… И щяхме да се откажем от обжалване в СГС. Ама Патрашкова като е глупава… Опитала се да изтегли наличното от сметките си, за да не плати, но Кулезич е от стара коза… щях да кажа яре, ама не върви… Върви от стара коза коза, но пък никой не казва така… И й запорирала сметките.

Спомняме си случая. Наричаха я не само, Курволезич, но и Клозетич. Даже тогава направихме бележка на Патрашкова, че не е хубаво така да се бъзикат с името на жената. Щото всяко име дава възможност да се подбъзикнеш. И на Патрашкова едва ли ще ѝ стане приятно, ако я прекръстят например Путкарашкова или Паткотрошкова… Пък и не е професионално. Българската журналистическа традиция допуска използването на аrgumentum ad hominem, когато няма други аргументи. Но да се разчита на „аrgumentum in nomine” е несериозно.

Тръгнало ѝ е на Патрашкова. Вчера разправяше по телевизията, че Борисов се срещал с Първанов и Румен Петков. Те отричат.

Но когато се срещнат, добре си изкарват…

 

Патрашкова настоява: "Заявявам категорично, че такива срещи са провеждани. Имаме доказателства от няколко източника, разполагаме със записи…" Според „Галерия” Борисов "обещал да поеме финансирането на кампанията им за евроизборите".

И сега и Първанов и Борисов щели да я съдят.

Петък, 17 януари

От секса се поумнява, съобщават почти всички вестници за резултатите от нови изследвания на американски и южнокорейски учени. Стимулирал растежа на мозъчните клетки, подобрявал когнитивната и дълготрайната памет.

Сигурно е така. Пенсиите например защо забравят? Щото не правят секс. Но лично ние смятаме, че не толкова от секса се поумнява, колкото от подготовката за секса. Щото сексът е от няколко секунди до няколко минути, а ухажването, кандърмата изобщо, могат да продължат часове, дори дни… Има мъже, които прекарват по 8 часа в леглото, а останалите 16 часа кроят планове как да вкарат някой друг там. Това е процес на решаване на сложни задачи, в които мозъкът работи на високи обороти, активират се базовите процеси в клетките.

Друго изследване пък установило, че гледането на порно влияело отрицателно на паметта. И тук ще възразим. Гледането на порно често завършва с правенето на секс – кога с друг човек, кога сам… И ако гледането ти е повлияло отрицателно, то сексът ще неутрализира. Така де, не е ли така?

Четох оня ден нещо много любопитно. Датският социален предприемач Микаел Олсен (44 г.), бивш наркоман, си поставил за цел декриминализацията на дрогата в Дания. И помагал на местни наркомани да финансират вредния си навик законно, а не с проституция и кражби. Предоставил им да продават списание "Незаконно", като две трети от парите оставали за тях. Какво му е интересното ли? Интересното идва сега: Водещият материал в първия брой на "Незаконно" бил със заглавие "Най-добрата алтернатива на фелациото". Но не пише коя е тази алтернатива – дали сексът, или по-камерните занимания, или пък нещо ново и непознато по нашите земи. Лично ние сме свикнал да мислим, че свирката няма алтернатива, но за всеки случай ще проучим и ще ви съобщим допълнително.

„Стандарт” съобщава: „Хомеопатията става учебен предмет”. В пернишката гимназия "Мария Кюри" щяло да има паралелка по хомеопатия и фитопродукти. „Училището, пише вестникът, е възникнало заради нуждите на металургията в Перник. Запазвайки традицията и доброто сътрудничество със стоманодобивната фирма "Стомана Индъстри", в гимназията се откриват и нови специалности… Часовете по хопеопатия ще са част от програмата на учещите "Химически технологии". 

Не знам… В Перник всичко е различно. Защо и хомеопатията да не е? Чувал съм перничани да казват, че от винкелот по-хомеопатично нема.

-----------------

P.S. Ако по някаква причина не успявате да си поръчате новата книга на д-р Филипов на e-mushkato.com, можете да го направите и на мейла на доктора [email protected], или на Тонифона – 0885 233 691  Екземпляри от том 1, 3 и 4 има и в редакцията на OFFNews на бул. “Витоша” 15.

To be continued

 

 

 

 

 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!