Адвокат-антиваксър ядоса Виктор Николаев в Нова телевизия

Рени Петрова 13 декември 2021 в 10:19 36511 10

Адвокат-антиваксър ядоса водещите на Нова телевизия Виктор Николаев и Мирослава Иванова с теориите си за ваксините и зеления сертификат. 

В сутрешния блок на Нова тв адвокатите Виктор Костов и Пламен Таушанов обсъдиха трябва ли в Народното събрание да се влиза след имунизация, преболедуване или антитела. 

"Депутатите да не влизат със сертификат в Народното събрание е поредната акция на т.нар. опозиция да бойкотира правителството още от първите дни. Това е едно политическо говорене, което няма никаква правна и медицинска логика”, заяви адвокатът Пламен Таушанов от Асоциацията за закрила на българските пациенти.

По думите му парламентът трябва да изисква от всички влизащи зелен сертификат. „От юни тази година в Европейския парламент се влиза със сертификати. От ноември е задължително дори и за посетителите”, каза още той.

„Това е фундаментален проблем, защото в Европейския парламент се влиза със сертификат, но има заведени дела от парламентаристи срещу тази дискриминационна практика”, каза от своя страна адвокатът Виктор Костов.

„Зеленият сертификат е противоконституционен, дискриминационен и унижава човешкото достойнство. Аз съм адвокат, но държа на човешките права”, каза той и допълни, че има 20 клиенти, с които завеждат съдебни дела. 

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев опонира, че зеленият сертификат вече служи като втори паспорт и попита защо не се протестира срещу документите за самоличност, за които ни взимат личните данни и ни снимат.

Виктор Костов пък заяви, че клиентите му имат право на живот и че ваксините са "експерименталните инжекции", които нарушават правото на живот: "Мога да ви покажа документи от изследване на Пфайзер, според които изследването продължава и от 42 000 ваксинирани 12 000 души поне са с летателен изход. Адвокат Райнер Фулмич води дело срещу ваксините". 

(Адв. Костов се свърза с OFFNews с молба за корекция на тази информация. Той посочва, че е допуснал грешка на езика и цифрата е не 12 000, а приблизително 1200. Проверка на фактите, извършена от агенция Франс прес, обаче поставя под съмнение и тази цифра. – Б.Р.)

Водещият на предаването прекъсна адвоката с думите: "Достатъчно. Говорите пълни глупости, лъжи и простотии. Аз по-налудничаво изказване не съм чувал". Николаев поиска от адвоката да покаже документи, за да потвърди думите си, и допълни, че ако е знаел, че ще говори лъжи, е нямало да го покани. 

Адвокат Костов обаче каза, че "медиите, които трябва да дават алтернативна информация", лъжат: "Вие сте пропагандно предаване. Данните са във видео в интернет". 

"Все едно, че слушам лидера на "Възраждане", който говори пред парламента с едни полуистини, които целят манипулиране, а с тези полуистини си увеличиха процентите и влязоха в парламента. Съдът на ЕС отхвърля подобни теории за отмяна на зеления сертификат. Някой, че има клиенти - няма лошо, но какво от това. Защо колегата не казва, че заповедите на Кацаров малко трудно се реализират. По-важното е да не внушаваме как ваксините са иновативни, как са експериментални, обясни адвокат Таушанов.

Таушанов допълни, че Костов говори "хуморески" и клиентите му се "връзват на приказките".

Водещият Виктор Николаев поиска Костов да докаже думите си с документи. "Когато някой се изцвъка с такова твърдение, трябва да го докаже", каза още той и се извини на Таушанов за гостуването на другия адвокат. Другата водеща - Мирослава Иванова, заяви, че не разбира как може адвокат да плаши по този начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

10

kokoten

14.12 2021 в 11:18

Джинче,продължаваш да говориш глупости и лъжи,като тъпака в студиото дето каза че Пфайзер има документи които удостоверявали,че от 40 000 ваксинирани,12 000 били умрели...ти си умно момче(или поне с такива претенции),просто зареди картата на Джон Хопкинс и сравни данните....когато числата говорят и Боговете мълчат,освен ако ти не си повече от Бог....

2007

8

Позьора

13.12 2021 в 19:55

"викторчо" се ИЗЦВЪКА ОБИЖДАЙКИ ГОСТА СИ.
Що за доказателства са нужни ,като има КОНСТИТУЦИЯ-ЧОВЕШКИ ПРАВА И СВОБОДИ.
ДОКАЗАТЕЛСТА ,в ефир "две дози и вирусът ме наказа".
ИСТИНАТА има две страни, иди в Африка ако е нужно и я намери,но за това се искат ток/и.
Всеки производител дава писмена гаранция за своя продукт,бил той и ПРЕПАРАТ за пране.
Кой носи ОТГОВОРНОСТ за ваксината- препарат? ?????? ИЛИ ЩЕ БЪДЕМ КОСВЕНИ ЖЕРТВИ ?????


14469

7

случайно прочетох

13.12 2021 в 13:00

Виктор Николаев продължава да се опростачва....

11300

6

yoghurt

13.12 2021 в 12:28

Абе, джанъм, много страсти, много нещо! И вчера, при 4.5 процента болни от тествалите се, отново 20% бяха ползвали препаратите, предодставящи “защита”. А иначе подобни изказвания само наливат касло в огъня - че не е нормално да пиеш три седмици разреждащи кръвта лекарства след вакнсина - не е нормално, но чак да убиват толкова явно ваксините - надали.

1331

5

ваксиниран

13.12 2021 в 11:40

Проблемът не е в инакомислещите, а в НЕмислещите. Експлоататори ви използват най-безцеремонно. Умирате. Но експлоататорите са ваксинирани и не им дреме за вас.

Ваксинирайте се.

8959

4

Станчо Панса

13.12 2021 в 11:28

"Такива като тоя адвокат директно в лудницата или в затвора"

Точно така, всеки с различно мнение трябва да бъде ограничен. Инакомислещите са враг за съвременното комунистическо общество.

2005

3

сиви65

13.12 2021 в 11:20

Тоя брадат козел използва телевизията да си събира клиентела сред антиваксърите. Тези, дето плашели с Ковид, били за затвора, а които плашат с ваксините за къде са?