Рашидов готов да изнесе урок за деца в "Квадрат 500"

ОFFNews 16 юли 2015 в 18:16 4781 3

Снимка МК

От дясно наляво - министърът на образованието, министърът на културата и кметицата на София.

Министърът на културата Вежди Рашидов изрази готовност да изнесе открит урок пред деца в Националната галерия „Квадрат 500” в самото начало на новата учебна 2015-2016 година, за да подкрепи идеята за пряк достъп на учениците до културата.

Това съобщиха от Министерството на културата след проведената днес среща за пълноценен достъп на младите хора до културните ценности и духовния живот между министъра на образованието проф. Тодор Танев, Йорданка Фандъкова, Вежди Рашидов, кметове на общини, специалисти, галеристи, музейни работници и  др.

На нея са обсъдени възможностите за въвеждане на един и същ ден, в който музеите и галериите да работят с отворени врати – т.е. с безплатен вход, така че деца, ученици и педагози да могат да се възползват от това предимство и да имат непосредствен допир до изкуството и културата.

Участниците в срещата се обединиха и около идеята за търсене на нови форми на представяне на изкуството пред учениците. Необходимо е също така в професионалното обучение да има и програми за специална подготовка на специалисти по музейно дело.

Предстоят още работни срещи, следващата от които е в МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!