Български кино десант в Америка с феста "So Independent"

ОFFNews 12 септември 2016 в 19:40 5563 1

За първи път български кино проекти ще бъдат представени в САЩ на най-голямата платформа за независимо кино "Independent Film Week". Международният кинопродуцентски форум ще се проведе от 17 до 22 септември в Бруклин, Ню Йорк. 

Сред 160-те кинопроекти в развитие от 25 държави са селектирани и българските „Рибена кост” на Драго Шолев, „Възвишение” на Виктор Божинов, „Нанук” на Милко Лазаров. Тематичният филм-омнибус по разкази на Георги Господинов „8 минути и 19 секунди”, също заминава за Ню Йорк, за да търси подкрепа в киноразпространението.

Българското участие е спонсорирано от филмовия фестивал "София Индипендънт" и е възможно благодарение на договора за ексклузвино партньорство между него и най-голямата платформа за независимо кино в Америка – „Индипентънт филммейкър проджект”.

12-тото издание на фестивала на българското кино “София Индипендънт Ню Йорк” ще се проведе съпътстващо от 19 до 24 септeмври и ще покаже в селекцията си едни от най-успешните нови български игрални филми, сред които са: „Прокурорът, защитнкът, съдията и неговия син” на Иглика Трифонова, „С лице надолу” на Камен Калев, „Събирачът на трупове” на Димитър Димитров , „Жажда” на Светла Цоцоркова, „Каръци” на Ивайло Христов, както и нашумелия „11А”, и българо-македонската продукция „Лазар”.

Филмите ще бъдат прожектирани в едно от топ кината в Манхатън – “Синеполис Челси” . От българската страна ще присъстват много гости между които: Иглика Трифонова, Асен Владимиров, Стела Стойкова, Елисавета Йорданова и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови