"Каръци" на Ивайло Христов е родното предложение за "Оскар" (трейлър)

ОFFNews 12 септември 2016 в 17:34 7795 0

Кадър от "Каръци".

Комисията по определянето на българска творба за участие в надпреварата за чуждоезичен филм на 89-тите награди “Оскар” избра творбата режисьора Ивайло Христов - "Каръци".

Комедията на обичания български артист пожъна големи успехи както у нас, така и в чужбина. Тя спечели Голямата награда на Международния кинофестивал в Москва през 2015 г., както и Наградата на руските кинокритици и Награда на федерацията на руските киноклубове.

На Златна роза 2015 взе приза за най-добра женска роля, Наградата на гилдия "Критика" към СБФД, Наградата на публиката, Наградата на акредитираните журналисти и наградата на критиката.

На София Филм Фест 2016 взе Наградата на гилдията на българските кинокритици, а на CInEast ’15 – Наградата на публиката.

Филмът разказва за съучениците Елена, Коко, Пацо и Гошо от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения.

В него участват Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов, а Христов освен режисьор е и сценарист.

Ревюта на филма може да видите тук и тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови