Почетен "Оскар" за Джеки Чан

OFFNews 02 септември 2016 в 19:01 20961 16

Снимка Уики Медия

Екшън актьорът Джеки Чан ще бъде награден с почетен „Оскар“ за неговите изключителни постижения във киното, съобщава Би Би Си.

Академията на филмовите изкуства и науки гласува и връчването на почетни „Оскар“-и на британския филмов редактор Ан В. Коатс, на режисьора за подбор на ролите Лин Сталмастър и на документалиста Фредерик Уайсман.

Председателят на Академията Шерил Бун Айзъкс описа получателите на почетни „Оскар“-и като „истински пионери и легенди в своите занаяти“.

Те ще бъдат наградени на наградите на Академията „Гавърнърс“ на 12 ноември. На нея се връчват почетните „Оскар“-и, както и хуманитарната награда „Джийн Хършолт“ и мемориалната награда „Ървинг Талбърг“. Тази церемония е различна от главната церемония по връчването на „Оскар“-ите, на която се връчват награди в 24 категории.

62-годишният Джеки Чан е най-известен за участията си в десетки филми с бойни изкуства. Той започва да играе през 60-те и от тогава е участвал в над 150 филма.

Освен, че играе и изпълнява собствените си каскади, Чан е бил сценарист, режисьор, продуцент и хореограф на много от своите филми.

Той е прекарал четири десетилетия, в които е „очаровал публиката със заслепителна физическа сила, оригинални каскади и безграничен чар“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!