Последният дебат в Референдум: Бабикян връчи кюлче злато и евро на Тома Биков, Хамид Хамид брани Пеевски

Йорданка Веселинова 09 ноември 2021 в 22:10 31119 4

Последният предизборен дебат на "Референдум" приключи със спор по темата корупция. Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" връчи фалшиви кюлче злато и евро на Тома Биков от ГЕРБ, а Хамид Хамид отново не пропусна да защити Делян Пеевски. 

Всичко започна от изказване на Хамид, който заяви, че Делян Пеевски е водач на листите на Движението за права и свободи във Велико Търново и Благоевград, защото избирателите го искали. "Хората искат Пеевски в листите, защото той прави реална политика и помага на хората", твърди той.

Атанас Славов от "Демократична България" пък заяви, че издигането на тази кандидатура е "политически цинизъм", а Арман Бабикян пък коментира, че Пеевски е "просто символ". По думите му "мафията има много лица и много имена".

Казвайки това, той връчи фалшиви кюлче злато и банкноти евро на Тома Биков от ГЕРБ. Това се случва няколко часа след като до медиите бяха изпратени нови снимки от спалнята на бившия премиер, на които отново се вижда чекмеджето, пълно с пари.

Биков определи акта като "шоу" и "тъпотии" и по маниера на лидера на партията си се опита да насочи темата към броя на починалите от коронавирус през последното денонощие.

Ще има ли правителство?

"Видяхме пълно нощно шкафче, но изпразнени фондове", коментира Атанас Славов. Той заяви, че трябва да се сложи край на корупционните модели.

Славов обясни, че гаранция за крайна и дългосрочна промяна е участието на ДБ в следващото правителство.

Тома Биков пък коментира, че единственото, което са направили ДБ, е да провалят два парламента. Според него кабинет ще има само ако Румен Радев изгуби на президентските избори.

Арман Бабикян коментира, че въпросът не е просто да има кабинет, но да има и кабинет, който прави промени: "Кабинет, който работи за това да не живеем като сега". Според него иначе няма смисъл изобщо от изборите. "Правителство без нашите 12-13-14 депутати не може да се сформира", заяви той.

Хамид пък смята, че ако не се сформира отново кабинет, то това ще е катастрофално. "Няма да позволим на тези партии, които гръмко обещават сформиране на правителство, и този път да провалят парламента", обеща той.

От Драгомир Стойнев от БСП обвини ИТН, ДБ и ИБГНИ, че заради тях не е сформирано правителство.

Славов пък го контрира, че БСП два пъти получава мандат, като и двата пъти не успя да сформира кабинет.

За коронакризата

Бабикян заяви, че локдаун е трябвало да бъде въведен много по-рано. По думите му е добро решение, че от днес за издаването на зелен сертификат ще се признава и тестът за антитела. "Нужна е ваксинация, ваксинация и ваксинация", беше категоричен той.

Той добави, че сме свидетели на "смъртоносен популизъм" по отношение на мерките за справянето с коронакризата.

Тома Биков пък коментира, че за въвеждането на локдаун ще са нужни мерки за компенсация на бизнеса. По думите му зелените сертификати е трябвало да бъдат въведени с месец предизвестие. 

Той обвини и Радев, който според него е назначил антиваксър в Министерството на здравеопазването.

Хамид Хамид също отправи критики, но към служебния кабинет, който се е провалил със справянето с пандемията. 

Атанас Славов от ДБ смята, че както при ГЕРБ, така и при служебното правителство има "политическа употреба" на кризата.

Нужна ли е актуализация на бюджета?

Според Драгомир Стойнев БСП такава е нужна. ДПС също подкрепи актуализацията.

Тома Биков пък упрекна бившия финансов министър Асен Василев, който не можел да прави прогнози за повече от 2-3 седмици, заради което сега ще се прави "актуализация на актуализацията".

Според ДБ пък по-разумно ще е да се започне работата по приемането на бюджета за 2021 г.

Атанас Славов коментира, че дупките в сегашния бюджет се дължат на кражби, като тези чрез схемата с "Автомагистрали".

Бабикян пък каза, че пари има и сега може да се прави социална политика, която да не ограбва семействата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1807

1

ponti

09.11 2021 в 22:47

Всичко има дълбоки корени - подп. Спас Спасов, офицер от 6-то ДС е баща на Митко Спасов - Каратиста и подписал вербовката на ББ за "информатор с перспектива" през 96г. с мотив "контактите му с оперативно интересни лица" До ден днешен нищо не се е променило. Митко го познавам като тийнейджър, познавам и сестра му Даниела (от близо). Познавам и татко им (вече покойник) точно от тези години и малко по-късно. Всичко е истина. От там тръгва всичко. Просто ББ е удобния кон на задкулисието. Както от към политическата му фракция, така и от към криминалната.