Нередности в партийните листи: 18 кандидат-депутати със заличена регистрация от ЦИК

OFFNews 06 септември 2022 в 08:00 3662 1

ЦИК

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Централна избирателна комисия

Централната избирателна комисия заличи регистрацията на 18 кандидат-депутати на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. 

Заличен от листата в Пловдив-област на ПП "Глас народен" е Михаил Иванов Минков. Той е вписан като кандидат за народен представител в листите на партията в три изборни района – 17 МИР - Пловдив-област, 19 МИР - Русе и 31 МИР - Ямбол. 

Радина Ангелова Радковска е заличена от листата на ПП "МИР" в 11 МИР – Ловеч. Причината е същата като при Минков - Радковска е кандидат-депутат в три листа на партията - 11 МИР-Ловеч, както и 25 и 26 МИР-София-град. 

За недействителна е обявена регистрацията на Жечка Николаева Станева като кандидат за народен представител в 28 МИР-Търговище в  листата на "Народна партия истината и само истината". Станева също е била регистрирана в три листи - 18 МИР-Разград, 19 МИР-Русе и 28 МИР-Търговище. 

Ангел Георгиев Георгиев няма да се бори за депутатското място от 12 МИР-Монтана. Той е кандидат за народен представител от "Русофили за възраждане на отечеството", но и неговото име присъства в три листи - 12 МИР-Монтана, 13 МИР-Пазарджик и 29 МИР-Хасково.

Недействителна е регистрацията и на Виктор Александров Кръстев като кандидат-депутат от "Коалиция Справедлива България" в 3 МИР-Варна. Кръстев е в три изборни района – 2 МИР-Бургас, 3 МИР-Варна и 23 МИР-София.

Заличен от листата на "Коалиция Справедлива България" в 29 МИР-Хасково е и Петко Илчев Петков. Неговото име присъства и във втория многомандатен избирателен район Бургас, както и в 9 МИР-Кърджали.

За недействителна е обявена регистрацията на Георги Николов Гемов от листата на ПП "Правото" в 21 МИР-Сливен, защото е вписан в листите на партията за 7 МИР-Габрово и 22 МИР-Смолян преди това.

Георги Спасов Иванов няма да е кандидат за народен представител в 1 МИР-Благоевград от "Русофили за възраждане на отечеството", но пък остава кандидат за депутат от 8 МИР– Добрич и 22 МИР – Смолян.

И от "Изправи се България" са допуснали един кандидат да се регистрира в три листи. Димитър Андонов Чавеев е вписан като кандидат-депутат в 3 МИР-Варна, 30 МИР-Шумен и 28 МИР-Търговище. Именно в Търговище регистрацията му е заличена.

Ани Нораири Арутюнян е заличена от кандидатската листа на ГЕРБ-СДС в 5 МИР-Видин. Причината е, че притежава друго гражданство освен българско.

Заличена е регистрацията на кандидата за народен представител Калоян Емилов Казаков в кандидатската листа на ПП МИР отново в 5 МИР-Видин. На 2 септември е постъпило съобщение, че Казаков е починал.

Иван Недялкович Хаджиев, който е водач на "Народна партия истината и само истината" в 1 МИР-Благоевград, тъй като е с двойно гражданство.  

От листата на "Русофили за възраждане на отечеството" в 3 МИР-Варна е заличена и Оксана Иванова Желяпова. Причината - двойно гражданство. 

Николай Станчев Цонев от "ВМРО-Българско национално обединение" е подал заявление да бъде заличена регистрацията му в 4 МИР-Велико Търново. 

От листата на "БСП за България" в 6 МИР-Враца е заличен Маргарит Данаилов Тасков. От решението на ЦИК става ясно, че причината е, че не отговаря на условията по чл. 65, ал. 1 от Конституцията. Не е уточнено обаче дали Таскове с двойно гражданство, или няма навършени 21 години. 

Айнур Метин Боянова е подала заявление за заличаване от кандидатската листа на ПП "Атака" в 9 МИР-Кърджали. Айсун Алиев Боянов е направил същото и така в листата на Атака за Кърджали остава само третият регистриран кандидат-депутат - Ангел Николов Божинов.

В 13 МИР-Пазарджик е направена промяна в листата на "Изправи се България", след като Стела Веселинова Мазева е поискала регистрацията й да бъде заличена.

Венцислав Филипов Кючюкоглу е заличен от листата на "Българска социалдемокрация-Евролевица" в 28 МИР-Търговище. Причината е, че Кючюкоглу има и друго гражданство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови