Калоян Паргов: Трябва победа на левите ценности, здравия разум и справедливостта

OFFNews 30 октомври 2021 в 22:42 583 0

Правим поредната решителна крачка по пътя към победата. Тя трябва да бъде победа на левите ценности, здравния разум и социалната справедливост. 

Това каза председателят на БСП - София по време на среща с президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, водачите и кандидатите за народни представители на "БСП за България" от 23, 24 и 25 МИР в столицата.

Лидерът на столичните социалисти заяви, че БСП е партия, за която всеки е важен и никой няма да остане зад борда на социалната справедливост. "Ако успеем да доминираме в следващия парламент, ще положим грижи за най-уязвимите. Имаме конкретни цели към които се стремим. Не трябва да има нито един пенсионер, който да живее под линията на бедност, нито една майка, която да не може да се грижи пълноценно за децата си, нито едно дете, които гладува, студува и не може да учи и играе. Не трябва да има семейства, живеещи на тъмно, на студено и в недоимък", категоричен бе Паргов.

По думите му живеем в трудно и сложно време, в което сме връхлетени от здравна, икономическа и енергийна криза, от инфлация и несигурност.

„Но има една институция, която се доказа като остров на стабилност и показа, че с твърдост, бистър ум и мисъл за хората, добрите идеи могат да се реализират и да се превърнат в политики. Това е президентската институция. Ген. Румен Радев и Илияна Йотова несъмнено я изпълниха със съдържание", посочи той и добави, че БСП ги подкрепя от цялото си сърце.

Той изтъкна, че президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са символ на края на едно корумпирано управление и на една епоха на страх и безнадеждност.

"Свитият юмрук на президента вдъхнови хиляди по площадите и те казаха "Не" на мафията и задкулисието. Но работата е свършена само наполовина. Нищо не е спечелено докато всичко не е спечелено", отбеляза още Паргов.

Лидерът на БСП - София призова хората да излязат на 14 ноември и да упражнят правото си на вот. "Гласувайте с №33 и №6, за да победи лявото, разумното и честното в политиката", призова Калоян Паргов.

„БСП осъзнава отговорността си пред народа и Родината. Решени сме, можем и знаем как да променим и измъкнем България от блатото, в което се намира“, каза Христо Проданов, водач на листата на „БСП За България“ в столичния 23 МИР.

„Чест и отговорност е да съм част от тази листа, която е сплав между младост, опит и висок професионализъм“, заяви той.

Проданов посочи, че от година и половина България се намира в дълбока политическа криза.

„В тази обстановка на разкъсана обществена тъкан, на фона на постоянно покачващите се цени, на социална, енергийна и здравна криза след 2 седмици ще трябва да се състави мнозинство в парламента и правителство, които да извадят България от всички тези кризи. Тази отговорност се пада на всички партии, които се заявяват срещу статуквото, срещу което ние се борим и което 12 години управлява България“, изтъкна водачът на листата на „БСП за България“ в 23 МИР.

„В 45-ото и 46-ото Народно събрание ние от БСП показахме и доказахме, че сме партията, която е гласът на разума, на българите, които желаят да живеят в справедлива, социална и стабилна държава“, категоричен бе Христо Проданов.

„БСП е партията, която никога не е изоставила българските граждани в най-трудните моменти. Сега сме в същата ситуация. Без БСП България няма да може да излезе от кризата, да има редовно правителство и работещ парламент“, каза водачът на листата на „БСП за България“ в 24 МИР Георги Свиленски.

„Само заедно можем да променим България, когато спечелим президентските и парламентарните избори. За трети път БСП застава пред вас с открита програма и специалисти във всички области – енергетика, социална политика, икономика, здравеопазване, професори, доценти, доктори. Потенциал, който няма как да бъде подценен“ обясни Свиленски.

По думите му БСП е партията, която последователно се грижи за интересите на социално слабите и онеправданите, на тези, които трудно могат да се справят в условията на енергийна криза и социална криза.

„БСП има решения за всяка една от тези кризи“, изтъкна Георги Свиленски.

Избори ноември 2021! 

Платено съдържание!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови