Quantcast

Кабинетът мести търговските представители от Европа в бившия СССР

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2014 в 14:09 8448 8

Драгомир Стойнев

България предприема мерки за завоюване на нови пазари, затова търговските представители на страната ни се преместват от Европа в страни с висок икономически растеж, заяви днес в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Като пример за страни с висок растеж той посочи бившите съветски републики, държавите от северна Африка, Виетнам, Китай.

Министър Драгомир Стойнев, коментира че особено важно за това управление е да се подпомогне индустрията, защото там „при създаване на една основно място се създават и съпътстващи такива“. Стойнев обаче бе категоричен, че ще се подпомагат само „структуроопределящи“ предприятия.

България има търговски представители, подчинени на икономическото министерство, в повечето от големите европейски държави - Франция, Германия, Великобритания, Холандия, Австрия, Белгия, Испания, Италия и др. Министърът не поясни дали всички те ще бъдат преместени или само някои конкретни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2014 в 10:54

Той още не е загрял,човека...

25.02 2014 в 00:03

Вперьод към Евразийския сОюз, братушки!
https://www.facebook.com/no.eurasian.union.bg

24.02 2014 в 19:28

Пратете ги на Марс другарю Стойнев, и там е неизследван пазар с потенциално голеееееми възможности! Да търгуваш с със страни от третия свят е гениална идея, как никой не се е сетил досега, всички глупаци търгуват с водещи икономики.
Нямате равни това правителство!
Това е по-идиотско и от другата ви идея, да връщате българите от чужбина със сбирки и агитация в страните където са емигрирали.

24.02 2014 в 15:42

Егати е кефа, на тоя позивната му дошла с няколко дена закъснение, сега ченгетата от рахата на Запада, ще ги пращат в кочината на Изтока, ама к'во ще купуват и продават --грънци, е сега се само свалиха БСП от власт.

24.02 2014 в 14:31

Видяха какво стана с Украйна и не им дойде акъла в главата!

24.02 2014 в 14:28

Аз направо предлагам да гасим лампите, да метем и да затваряме. Еби му майката!